ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πρέπει να δώσεις εξηγήσεις!


Τελικά δεν πρόκειται να φτιάξουμε με τίποτα σαν κράτος!

Ακόμη και αυτές τι δύσκολες εποχές που ζούμε, τα λεφτά τα πετάμε (κυριολεκτικά) στον αέρα και για πλάκα!

Έκπληκτοι μείναμε την περασμένη Κυριακή όταν κατά την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης στον νομό Σάμου, πληροφορηθήκαμε πως αμέσως μετά την λήξη της διαδικασίας και το κλείσιμο της κάλπης, υπήρξε ένα πρωτοφανές περιστατικό που προκαλεί το κοινό αίσθημα!

Αναλυτικότερα ανάμεσα στα εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί κατά τη διαδικασία των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, υπήρχε και ένα Τμήμα Ετεροδημοτών (στο Γενικό Λύκειο Σάμου) με 78 εγγεγραμένους που με αίτηση που είχαν κάνει, θα ψήφιζαν για τις Περιφέρειες Ά & ΄Β Αθηνών.

Τελικά από τους 78 προσήλθαν 35 πολίτες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το σκάνδαλο στην όλη υπόθεση με αυτό το Τμήμα, είναι πως αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης (στις 19:00) σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma από την Ελευσίνα, ήρθε στη Σάμο με όλο του το προσωπικό (2 πιλότοι και 4μελές πλήρωμα) παρέλαβε τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο από το αεροδρόμιο της Σάμου και τον μετέφερε στη Σύρο προκειμένου να μεταβεί στο Εφετείο του νησιού (εκεί ανήκει η Σάμος) και να γίνει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων!!!

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταγραφής των ψηφοδελτίων, το Super Puma αναχώρησε αργά το βράδυ από τη Σύρο και επέστρεψε στη Σάμο τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο και από εκεί γύρισε πίσω στην Ελευσίνα!!!



Είναι απίστευτη η ελαφρότητα που το Ελληνικό κράτος σηκώνει με τόση ευκολία ένα ελικόπτερο Super Puma για να μεταφέρει 35 ψηφοδέλτια, όταν μετά από έρευνα που κάναμε και μιλώντας με άνθρωπο στην Αθήνα,  όπου έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με τα ελικόπτερα αυτά, μας έκανε φοβερές αναφορές!



Καταρχήν για να γνωρίζει ο κόσμος, ο άνθρωπος αυτός που μας μίλησε, το χαρακτήρισε ως ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό που έγινε την Κυριακή το βράδυ των εκλογών!

Και το δικαιολόγησε από το γεγονός του ότι η χώρα μας (όπως μας είπε) αυτή τη στιγμή διαθέτει 10 ελικόπτερα Super Puma, εκ των οποίων τα 8 δεν διαθέτουν ραντάρ, αλλά και τα λεγόμενα FLIR / Super Puma (ειδικό μηχάνημα) που όταν πετούν μετατρέπουν την νύχτα σε μέρα με θερμικές κάμερες!

Έτσι τα δύο (2) που διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία τα έχει καθημερινά σε ετοιμότητα, ώστε ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί να μπορούν να παρέμβουν σε επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης, μεταφοράς ασθενούς κ.λ.π.



Από αυτά λοιπόν τα δύο (2) ελικόπτερα το ένα το βράδυ των εκλογών το έστειλαν στη Σάμο για να μεταφέρει 35 ψηφοδέλτια!!!

Δηλαδή ενώ στη χώρα μας οι θέσεις για επάνδρωση σύμφωνα με τον ICAO (είναι η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας που δημιουργήθηκε για την ασφαλή και τακτική ανάπτυξη της πολιτικής αεροπορίας και ορίζει διεθνή πρότυπα και κανονισμούς που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την τακτικότητα των εναέριων μεταφορών), είναι πέντε (5), έχεις ΜΟΝΟ δύο (2) και ακυρώνεις (με αυτή την πτήση της Κυριακής) την μία!



Δηλαδή αν γίνει κάτι που αφορά την Εθνική Ασφάλεια της χώρας θα μας προλάβει ο εχθρός!!!

Το κόστος σε καύσιμα για αυτή την μεταφορά υπολογίζεται στα 8.000 περίπου ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τις 4 ώρες που χρειάστηκε να βρίσκεται στο αέρα και τις ώρες που βρισκόταν στο έδαφος της Σύρου, αλλά και τους μισθούς των 6 μελών του πληρώματος!



Όπως πληροφορηθήκαμε η διαδικασία για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα της κάλπης είναι αυτή και δεν γνωρίζουμε αν και τα προηγούμενα χρόνια γίνεται έτσι!



Και φυσικά απορούμε και ρωτάμε, τι θα κόστιζε αν η κάλπη είχε μεταφερθεί στο Πρωτοδικείο της Σάμου γινόταν η καταγραφή εκεί και με ένα απλό e-mail να δοθεί το αποτέλεσμα στο Εφετείο της Σύρου ή στο Υπουργείο Εσωτερικών;



Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Καμμένος οφείλουν να δώσουν απαντήσεις γιατί τα τόσες χιλιάδες ευρώ των πολιτών τα πετάμε...στην κυριολεξία στο αέρα;



Ρεπορτάζ: Γιώργος Γαρυφάλλου

Δημοσίευση σχολίου

Blogger