Η πολιτική της Ευρώπης–φρούριο ξεπεράστηκε, τόνισε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στο "The Pressproject" ανέφερε ότι "η επίσημη πολιτική της ΕE είναι η Ευρώπη-φρούριο. Όμως αυτή η πολιτική ξεπεράστηκε. Ήταν έτσι, όσο τα κύματα ήταν μεταναστευτικά. Τώρα με τους πρόσφυγες υπάρχουν διεθνείς συνθήκες". Σύμφωνα με την ίδια "είναι πάρα πολλοί για να τους κλείσεις τα σύνορα. Πρέπει ή να τους σκοτώσεις στα χερσαία σύνορα ή να τους πνίξεις στη Μεσόγειο. Εμείς επιλέξαμε να τους υποδεχτούμε".

Όταν ρωτήθηκε αν έχουν ευνοηθεί τα νησιά από το κύμα των προσφύγων απάντησε χαρακτηριστικά:

"Πλούτισαν τα νησιά, πλούτισαν από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι, επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν σε ξενοδοχεία. Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν τα παράνομα. Έχουν φτάσει να τους ζητάνε λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Γιατί το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση".

Παράλληλα, για την χρήση του όρου "λαθρομετανάστης" διευκρίνισε ότι ο όρος σημαίνει ότι μπήκε στη χώρα παράνομα. "Πλέον, δεν ισχύει αυτό. Δεν υπάρχει πια ποινική απαξία της μετανάστευσης".



ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger