Την ώρα που άκουσε τον Πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί τη λέξη «εκτίθει» αντί για «εκθέτει», άνοιξε το βιβλίο της γραμματικής. Κίνηση που ερμηνεύθηκε ως ειρωνική με αποτέλεσμα να απολυθεί με το τέλος της συνεδρίασης

Μια λάθος κίνηση, εξαιτίας της αμηχανίας που της προκάλεσε το γραμματικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα, στοίχισε τη δουλειά στη γνωστή μεταφράστρια της νοηματικής γλώσσας στη Βουλή.

Ήταν η στιγμή που ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έλεγε επι λέξει: «...και δεν οδηγηθήκαμε σε δηλώσεις και ανακοινώσεις που «ΕΚΤΙΘΟΥΝ» τη χώρα μας διεθνώς», αφήνοντας εμβρόντητο το ακροατήριο.

Ακούγοντας τον λάθος ρηματικό τύπο, η έμπειρη διερμηνέας, έκρινε σωστό να ανατρέξει στη Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, για να βεβαιωθεί πριν κάνει την αντίστοιχη χειρονομία. Μια κίνηση που ερμηνεύθηκε από τους παρευρισκόμενους ως ευθεία κοροϊδία στον πρωθυπουργό.

Έτσι, με το τέλος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, η διερμηνέας κλήθηκε από τον Νίκο Παππά, όπου της ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας της με τη Βουλή των Ελλήνων καθώς και η πρόωρη συνταξιοδότησή της με την ελάχιστη σύνταξη Κατρούγκαλου, ως ποινή.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Καταναλώστε τα υπεύθυνα.)

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger