Μετά τη δολοφονία του 59χρονου, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου στέλνει «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προειδοποιεί ακόμη και με αποκλεισμό. Κάτοικοι και φορείς βρίσκονται εκτός ορίων! Τι αποκαλύπτει Εμπιστευτικό Έγγραφο που έχουμε στην κατοχή μας.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Με κινητοποιήσεις ακόμη και με αποκλεισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προειδοποιεί ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου σε περίπτωση που δεν παρθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της δραματικά αυξανόμενης εγκληματικότητας στην περιοχή.
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη (06/10/2015) πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά ενός ακόμη σοκ για την τοπική κοινωνία, τη δολοφονία 59χρονου στα Νταμάρια Ασπροπύργου με καραμπίνα την ώρα που βρισκόταν εκεί για να κόψει ξύλα και κρούσματα ληστειών ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ορισμένοι κάτοικοι και κυρίως όσοι ζουν έξω από το κέντρο «οπλίζονται» με σκοπό να πάρουν τα δικά τους μέτρα εξαιτίας της ελλιπούς αστυνόμευσης.
«Δεν είναι δυνατόν αυτό που συμβαίνει. Την άλλη φορά μου μπήκαν στο σπίτι μέρα μεσημέρι και μου έκλεψαν ό, τι είχαν και δεν είχα. Ευτυχώς λείπαμε όλοι και δε μας βρήκε κάποιο κακό. Αν ήταν, όμως, τα παιδιά μου μέσα τι θα γινόταν; Αυτό μπορεί να μου το απαντήσει κάποιος ή μόνον για τις ψήφους μας θέλουνε όταν έρχονται εκλογές», υποστηρίζει κάτοικος στο newsbomb.gr από την περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου και συνεχίζει: «Μην σου περιγράψω τι συμβαίνει το βράδυ. Κλειδαμπαρώνουμε, άλλοι έχουν βάλει κάμερες, άλλοι έχουμε σκυλιά και κάποιοι την καραμπίνα δίπλα απ’ το κρεβάτι μη μας συμβεί κάτι τη νύχτα να μπορέσουμε να αντιδράσουμε»!
Σε εμπιστευτικό έγγραφο την Τρίτη (06/10/2015) προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τσόκα, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Με απόλυτη συνείδηση ευθύνης, σας γνωρίζω ότι, όσα συμβαίνουν στον Ασπρόπυργο, εδώ και χρόνια, και με ιδιαίτερη έξαρση τον τελευταίο καιρό, με τα δεκάδες κρούσματα ένοπλων ληστειών και θρασύτατων επιθέσεων, ακόμη και μέρα μεσημέρι, έχουν φέρει την πόλη μας μια ανάσα απ’ το ξέσπασμα πράξεων αυτοδικίας, με ό, τι μπορεί να σημάνει αυτό για τη συνέχεια»!
Επίσης αναφέρεται στο έγγραφο: «Χωρίς ίχνος υπερβολής, σας γνωρίζω ότι, οι κάτοικοι του Δήμου μας, ειδικά των απομακρυσμένων –από το ιστορικό κέντρο του Ασπροπύργου- περιοχών, έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και ανοχής. Οργανωμένες ομάδες, από πληθυσμιακές συνιστώσες που ανήκουν στις ονομαζόμενες “ειδικές ομάδες”, αλλά και πάσης φύσεως συμμορίες, ημεδαπών και αλλοδαπών, έχουν ρημάξει στην κυριολεξία όλη την περιοχή, γνωρίζοντας ότι, η δύναμη των Τμημάτων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Λαθρομετανάστευσης, στην πόλη μας, είναι ελάχιστη, και γι’ αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δράση τους. Ολόκληρες περιοχές του Ασπροπύργου, ζουν υπό το κράτος του φόβου επιθέσεων –ένοπλων και μη- κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τρέμουν δικαιολογημένα, τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια της πόλης, για όσα θα μπορούσαν να τους συμβούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι επειδή, η υπομονή των Πολιτών μας εξαντλήθηκε, “Κύριος οίδε” πώς μπορεί να αντιδράσουν, όταν διακυβεύεται η ζωή και η περιουσία τους!»


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger