Το γένος των ανθρώπων θα μοιάζει αρκετά διαφορετικό σε 1000 χρόνια από σήμερα, καθώς κλιματικές αλλαγές, γενετικές μεταλλάξεις και τεχνολογικές προσθήκες είναι πιθανόν αλλάξουν δραστικά τα σώματα μας.


Το σενάριο αυτό παρουσιάζεται σε ένα νέο βίντεο που δημιούργησε ο καναδικός επιστημονικός οργανισμός AsapScience, στο οποίο παρουσιάζεται η μελλοντική πιθανότητα δραστικής μετάλλαξης του ανθρώπινου σώματος.




Αυτό όπως εικάζουν οι δημιουργοί του βίντεο είναι πιθανόν να γίνει μέσω τεχνολογικών επεμβάσεων, συμβατών με την ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής νανοτεχνολογίας .

Στο μέλλον διαφόρων ειδών μικροσκοπικές ρομποτικές συσκευές θα μπορούν να ενσωματώνονται στον ανθρώπινο οργανισμό, προσφέροντας νέες ικανότητες στους ανθρώπους. Η φυσιολογίας μας δεν θα αποτελεί πλέον εμπόδιο καθώς θα μπορεί να εμπλουτιστεί με τεχνολογικά μέσα.




Ο Dr Kwan υποστηρίζει ότι τα μάτια μας θα γίνουν πολύ μεγαλύτερα καθώς το ανθρώπινο είδος θα ταξιδέψει στο ηλιακό σύστημα, σε νέους κόσμους μακριά από τον ήλιο, που το φως θα είναι λιγότερο.




Επιπλέον η ανθρώπινη όραση θα υποστεί διάφορες μεταλλάξεις εξαετίας των νέων χρήσεων που απαιτούνται από την τεχνολογία στην καθημερινότητα μας και τις αλλαγές που θα προκύψουν από της διακύμανσης της πυκνότητας της κοσμικής ακτινοβολίας.




Σύμφωνα με τους επιστήμονες μέχρι το 2050 θα έχουμε ένα νέο είδος ανθρώπου, αποτέλεσμα μεταλλάξεων και προσαρμογής στις νέες συνθήκες…




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger