Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε το κλείσιμο δέκα καταστημάτων, πλάνο όμως που τελικά φαίνεται ότι αλλάζει. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και το κλείσιμο μιας εκ των κεντρικών αποθηκών νωπών προϊόντων της εταιρείας.


Σε κλείσιμο καταστημάτων που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα είκοσι προσανατολίζεται ο όμιλος Μαρινόπουλος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους της εταιρείας, με την τελευταία, πάντως, να υποστηρίζει, αφενός, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον «εξορθολογισμό του δικτύου» και, αφετέρου, ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα της εταιρείας οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα σημεία πώλησης που θα κλείσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε το κλείσιμο δέκα καταστημάτων, πλάνο όμως που τελικά φαίνεται ότι αλλάζει. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και το κλείσιμο μιας εκ των κεντρικών αποθηκών νωπών προϊόντων της εταιρείας. Τα καταστήματα που σχεδιάζεται να κλείσουν είναι στην πλειονότητά τους μικρά σημεία πώλησης που λειτουργούν υπό το σήμα Carrefour Express και τα περισσότερα από αυτά λειτουργούσαν στο παρελθόν ως Dia.

Στα 20 καταστήματα απασχολούνται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), 220-250 άτομα. Εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο επικοινώνησε η «Κ» τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, για όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης, να εφαρμοσθεί κάποιο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.

Την περασμένη Παρασκευή εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στον Αλιμο, ενώ η ΟΙΥΕ, σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του ομίλου Μαρινόπουλος, θα επιδιώξει τη σύγκλιση τριμερούς σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα να μην γίνει καμία απόλυση.

Η είδηση για το κλείσιμο καταστημάτων του Μαρινόπουλου έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά το μπαράζ εξαγορών περιφερειακών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με πιο πρόσφατη αυτή της απόκτησης των 18 καταστημάτων της εταιρείας «Κρόνος-Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ», που βρίσκονται στον νομό Αχαΐας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, η εικόνα για τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, με 1.022 σημεία πώλησης, έχει επιδεινωθεί, καθώς πολλοί μεγάλοι προμηθευτές έχουν σταματήσει να δίνουν προϊόντα τους. Στους προμηθευτές αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που εδρεύουν εκτός Αττικής, μία πολυεθνική εταιρεία σνακς και αναψυκτικών, μία πολυεθνική εταιρεία τροφίμων και καφέ, μία ελληνική εταιρεία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων, μία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, καθώς και μια εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης αλατιού.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger