Ο πρώην υπουργός που έκανε... πλάτες στον προπονητή - «τέρας», η σύνδεση με τη νέα τραγωδία και η ένοχη σιωπή του Ρεθύμνου - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για μια υπόθεση που συντάραξε το Πανελλήνιο. 

Του Νίκου Συρίγου

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που άνδρες της ΕΛΑΣ, το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011 σπάζοντας την πόρτα της οικίας τoυ προπονητή μπάσκετ, Νίκου Σειραγάκη, στο Ρέθυμνο, τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε δύο 13χρονα αγόρια.
Αμέσως μετά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί, ξετυλίγοντας το κουβάρι της δράσης αυτού του ανθρωπόμορφου τέρατος, συγκλονίζονται από το πόσα παιδιά είχαν πέσει θύματα του Σειραγάκη.
Με 53 «δεμένες» καταθέσεις που φτάνουν στο δικαστήριο ο Σειραγάκης καταδικάζεται σε 401 χρόνια φυλάκισης. Οι ειδικοί ωστόσο επιμένουν πως τα θύματα ενδεχομένως να είναι πολλά περισσότερα!

Κάποιοι μάλιστα συνδέουν την δράση του, με μία ακόμη περίπτωση αγοριού, πολύ πρόσφατη, πάλι με επίκεντρο την Κρήτη, η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Πως συνδέονται οι ιστορίες; Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο πρωταγωνιστής της νεότερης τραγωδίας, είχε πέσει θύμα του Σειραγάκη, με αποτέλεσμα να «σημαδευτεί» για ολόκληρη τη ζωή του από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Αυτή η «ρετσινιά» και η απόρριψη από κάποιους συμπολίτες του και φυσικά η διαρκής ψυχολογική βία που του ασκούσαν είχε τραγική κατάληξη.
Κι αυτή είναι μία ακόμη πτυχή των συνεπειών της δράσης Σειραγάκη στο Ρέθυμνο. Κάτοικοι της πόλης αναφέρουν πως ορισμένα από τα θύματα του Σειραγάκη, δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν και είτε έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας, είτε έφτασαν να έχουν παραβατική συμπεριφορά, που πολλές φορές μάλιστα φτάνει και σε ακραίες καταστάσεις.

Κάπου εδώ όμως και με τα στόματα να ανοίγουν ολοένα και περισσότερο, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση αρχίζει να μπερδεύεται επικίνδυνα. Και να δείχνει τη σήψη της κοινωνίας. Ο Σειραγάκης όπως φαίνεται δεν δρούσε μόνος του κι είχε μάλιστα ισχυρές «πλάτες». Πανίσχυρες για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, το 2010, ένα χρόνο πριν τη σύλληψη του Σειραγάκη, έπειτα από καταγγελία, ο τότε Διευθυντής Ασφαλείας Ρεθύμνου, Νίκος Κουρμούλης, είχε φτάσει στα ίχνη του παιδεραστή. ‘Ομως όταν το θέμα έφτασε στην κρισιμότερη καμπή του, κορυφαίος υπουργός της τότε κυβέρνησης απαίτησε όχι απλά να σταματήσουν οι έρευνες αλλά και να «θαφτεί» το θέμα! Όπως κι έγινε.

Κι όλα αυτά ενώ υπήρχαν ήδη σοβαρές ενδείξεις για τη δράση του Σειραγάκη. Ευτυχώς, ο Κουρμούλης όχι μόνο δεν υπέκυψε στις πιέσεις αλλά ένα χρόνο μετά έφτασε στη σύλληψη του Σειραγάκη και εν συνεχεία την καταδίκη του. Το ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός αντί να πάρει επαίνους πήρε... σύνταξη, μπορεί να θεωρηθεί από ατυχές έως τυχαίο περιστατικό.

Όπως φυσικά και οι καταγγελίες ότι τόσο η πόλη, όσο και μέλη της ομάδας του Ρεθύμνου, είχαν ενημερωθεί για τη δράση του Σειραγάκη αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Μάλλον έκαναν αλλά κατόπιν εορτής. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο, απλά να... αποτινάξουν από πάνω τους την όποια ευθύνη, ενεργοποιώντας ο καθένας από την πλευρά του τις όποιες γνωριμίες του! Από πολύ ψηλά μέχρι πολύ χαμηλά.

Δείτε τι ακολούθησε μετά την έκρηξη της «βόμβας» Σειραγάκη σε όλα τα κομμάτια του παζλ και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Όσο για τον εγκληματία... Εντός των ημερών αναμένει την εκδίκαση της έφεσης στην πρωτόδικη ποινή, με την ελπίδα να μειωθούν τα 401 χρόνια φυλάκισης που του επιβλήθηκαν και παράλληλα να μπει σε καθεστώς που θα του επιτρέπει να βγαίνει από τη φυλακή με άδειες.

Ο Σειραγάκης θέλει, όπως διατυμπανίζει, μια δεύτερη ευκαιρία. Τα παιδιά πάλι που καταστράφηκαν από το αρρωστημένο μυαλό του δυστυχώς δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία να ξαναγεννηθούν...


www.newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger