Ως ύποπτος τελέσεως κακουργηματικής κατηγορίας για «ηθική αυτουργία» και το αδίκημα της «απιστίας» αναφορικά με θαλασσοδάνεια 200 περίπου εκατομμυρίων ευρώ καλείται να καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ και όσα διαρρέονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο οικονομικός εισαγγελέας, θα καλέσει ως ύποπτο για απιστία με τα δάνεια τον πρόεδρο του ΔΟΛ, τα οποία τα είχε πάρει από την Εθνική Τράπεζα, την Alpha, αλλά και την Πειραιώς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δάνεια δίνονταν χωρίς εγγυήσεις και όχι ότι δεν αποπληρώνονταν.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα την υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πριν περίπου ενάμιση χρόνο, όπου κατηγορούνταν 35 άτομα για επισφαλείς δανειοδοτήσεις και δάνεια που δόθηκαν χωρίς τις προβλεπόμενες εγγυήσεις.

Τότε, παραπεμπόταν μεταξύ άλλων οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Το ακριβές ποσό που διαρρέεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς ανέρχεται στα 198 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και οι επικεφαλής του ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος και του Ομίλου ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger