«Ο Άρης είναι οργισμένος. Ο Έρως έχει τον τρόπο απέναντι στην οργή του. Χρησιμοποιεί τη δύναμή του, τα βέλη του δηλαδή, για να απαγάγει τον Άρη αλλά και τον Ηρακλή. Τους μεταφέρει στον καυτό κόσμο, σε αυτόν της αισθησιακής ελληνικής αγάπης»… Κάπως έτσι είναι η μυθολογία μέσω ενός κόμικ που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας από γερμανικό εκδοτικό οίκο.



Ένα κόμικ με πορνό περιεχόμενο, στο οποίο Θεοί του Ολύμπου παρουσιάζονται ως ομοφυλόφιλοι. Κύριος δράστης, ο σχεδιαστής από το Σικάγο Ντάλε Λάζαρο, ο οποίος στην Πέμπτη καλλιτεχνική -τρόπος του λέγειν- δουλειά του αποφάσισε να καταπιαστεί με το δωδεκάθεο.

Μπρατσωμένοι και αγαπημένοι


Οι εικόνες είναι μάλλον αποκρουστικές και σίγουρα ικανές να προκαλέσουν σύγχυση σε ένα παιδί που ενδεχομένως να διδάσκεται στο σχολείο του τη μυθολογία. Ο Ηρακλής, ο Άρης και ο Έρως παρουσιάζονται με τεράστιους μυς, αντίγραφα μπόντιμπιλντερ της εποχής, και δίνουν την αίσθηση ότι βγήκαν από κάποιο γκέι μπαρ. Αγκαλιάζονται, φιλιούνται, κάνουν τα πάντα…
Η αναλυτές και λάτρεις της συγκεκριμένης κουλτούρας κάνουν λόγο απλώς για μια pop-art και… αμερικανική προσέγγιση της μυθολογίας, που μάλιστα ευνοεί την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Εκδοτικός οίκος με… φιλοσοφία

Ο εκδοτικός οίκος Bruno Gmunder GmbH εδρεύει στο Βερολίνο και η ειδικότητά του είναι τα βιβλία για τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Μάλιστα, η επιχείρηση θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα. Έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή βιβλίων για τους ομοφυλόφιλους άνδρες που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας γκέι αυτοσυνειδησίας και την καθιέρωσης του συγκεκριμένου τρόπου ζωής.
Πριν από τους Θεούς του Ολύμπου, σε άλλες εκδόσεις, είχαν μετατρέψει σε ομοφυλόφιλο και τον Σπάρτακο.

Πηγή: Εφημερίδα «Spirto»

Δημοσίευση σχολίου

Blogger