ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ - Αν τα ξερανε οι γονεις θα αφηναν τα παιδια τους να πανε να σπουδασουν? Αν ειναι ποτε δυνατον θεε μου. Η ερευνα εγινε και τα στοιχειά της μας αφησαν με το στομα ανοιχτο. Κανεις μας δεν το περιμενε αλλα ειναι πραγματικοτητα


Εφιαλτης γινεται η πορνεια στην Ελλαδα, καθως η οικονομικη κριση οδηγει ολο και περισσοτερες νεες κοπελες στο πεζοδρομιο. Ακομη και φοιτητριες «κανουν πιατσα» προκειμενου να εξασφαλισουν χρηματα για να συνεχισουν τις σπουδες τους.

Δεν λειπουν οι πορνες πολυτελειας, αλλα και οι ναρκομανεις που θελουν να εξασφαλισουν τη δοση τους.

Συμφωνα με προσφατη εκθεση που εκπονηθηκε απο κοινου απο τον Τομεα Εγκληματολογιας του Παντειου Πανεπιστημιου, το Εθνικο Κεντρο Κοινωνικων Ερευνων (ΕΚΚΕ) και τον Συνηγορο του Πολιτη, τα στοιχεια ειναι δραματικα, καθως η πορνεια τα χρονια της κρισης αυξηθηκε κατα 1.500%.

Όπως σημειωνει το αρθρο του ΒΗΜΑgazino, παρα πολλα κοριτσια εγκλωβιζονται στο φασμα της ανεργιας και τελικα προστιθενται στα διαρκως αυξανομενα θυματα του trafficking.

Φοιτητριες στη Φυλης για να συνεχισουν τις σπουδες τους

Στην οδο Φυλης φοιτητριες αναγκαζονταν να παρουν αυτο το δρομο, για να βρουν οικονομικους πορους για τη συνεχιση των σπουδων τους.

Πολλες απο αυτες λενε πως εχουν παει και με δεκα αντρες. Αναφερουν οτι η κινηση εχει πεσει αισθητα συμπαρασυροντας και τις τιμες. Πλεον, στους οικους ανοχης η «ταριφα» κυμαινεται μεταξυ 20-30 ευρω.

Οι περισσοτεροι απο τους οικους ανοχης που λειτουργουν στην Αθηνα δεν εχουν αδεια. Συμφωνα

με τα στοιχεια που διαβιβαστηκαν στη Βουλη για το 2013, απο τις υπηρεσιες του δημου πραγματοποιηθηκαν 20 σφραγισεις και 167 επανασφραγισεις οικων ανοχης.

Στην πραγματικοτητα, ειναι σαν μια ατυπη τελετουργια χωρις κανενα περιεχομενο και αποτελεσμα. Όλοι οι οικοι που σφραγιζονται ξανανοιγουν την ιδια ημερα. Υπαρχουν οικοι που εχουν σφραγιστει συνολικα πανω απο δεκα φορες.

Οι πορνες των πλουσιων

Στο εσωτερικο αυτης της ιδιαιτερης υποκουλτουρας υπαρχει μια αυστηρη διαστρωματωση που αναπτυσσεται πυραμιδωτα. Στην κορυφη της πυραμιδας ειναι η «ελιτ» πορνεια. Οι πορνες «σκληρων βιτσιων» αποτελουν το 2%-3% της συνολικης πορνειας και απευθυνονται κυριως σε ανωτερα κοινωνικα στρωματα. Δουλευουν στα σπιτια των πελατων η σε καλα ξενοδοχεια μεσω τηλεφωνικου ραντεβου η ειδικων μπαρ.

Η συγκεκριμενη μορφη πορνειας κοστιζει ακριβα, απο 120-150 ευρω την ωρα μεχρι 2.500 ευρω για ολοκληρο το 24ωρο, και δεν εχει πληγει απο την οικονομικη κριση.

Ακολουθουν τα στουντιο. Στον πατο της πυραμιδας ειναι οι πιατσες, κυριως με γυναικες μεταναστριες-θυματα trafficking. Μια ιδιαιτερη υποκατηγορια εδω, και ισως η πλεον εξαθλιωμενη, ειναι οι τοξικοεξαρτημενες που εκδιδονται. Συμφωνα με ερευνα του ΚΕΘΕΑ, 6 στις 10 τοξικοεξαρτημενες γυναικες εκδιδονται για να εξασφαλισουν τη δοση τους.

Εξαιτιας της εξαρτησης ειναι ευαλωτες στις πλεον επικινδυνες συνθηκες, οπως το σεξ χωρις προφυλακτικο, που κατα βαση ζητουν οι πελατες και γι' αυτο απειλουνται με λοιμωδη και σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα. Οι τιμες σε αυτες τις κατηγοριες ειναι εξευτελιστικες και κυμαινονται μεταξυ 5 και 15 ευρω.

Μια τελευταια ξεχωριστη κατηγορια ειναι η πορνεια των τρανς γυναικων που γινεται σε διαφορετικες πιατσες και ειναι λιγοτερο εκθετες στη βια εξαιτιας του ισχυρου αλληλοϋποστηρικτικου πλαισιου που εχουν δημιουργησει μεταξυ τους.

Οι γυναικες που δεν ξερουν τι μερα ειναι

Η καταναγκαστικη πορνεια, οσο και αν θρυμματιζει το δημοκρατικο προσωπο της Ευρωπης, αποτελει το πλειοψηφικο κομματι της πορνειας. Το εμποριο γυναικων υπολογιζεται οτι αποφερει περιπου 80 δισεκατομμυρια δολαρια τον χρονο στην Ευρωπη.

Συμφωνα με παλαιοτερη μελετη του Διεθνους Οργανισμου Μεταναστευσης, μολις το 45% των γυναικων-θυματων του trafficking καταφερνει να δραπετευσει το πρωτο 12μηνο. Υπαρχουν πολυ σαφεις ενδειξεις οτι μια γυναικα ειναι θυμα σεξουαλικης εκμεταλλευσης.

Δεν μπορει να αρνηθει πελατη, δεν κανει διαλειμματα, εξαναγκαζεται να εκδιδεται ακομα και σε περιοδους ασθενειας η εγκυμοσυνης, δεν εχει μετρητα μαζι της. Συνοδευεται παντα, ακομα και στους ιατρικους ελεγχους. Καποιες εχουν τατουαζ που υποδεικνυουν σχεση εξαρτησης απο μια συμμορια.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger