Ηχούν οι σάλπιγγες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Συρία. 

Σιιτικά στρατεύματα από Λίβανο και Ιράν συγκεντρώνονται στη χώρα και σε συμμαχία με τη Ρωσία ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, στη βορειοδυτική Συρία, που υποστηρίζονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία με την ανοχή της Δύσης.

Στον χάρτη έχουν σημειωθεί οι περιοχές της Συρίας που κατέχονται από την Αλ Κάιντα και έχει βομβαρδίσει η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.

Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν την Τετάρτη, οι οποίες σφυροκοπούν αλύπητα τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και στην κεντρική Συρία, το Reuters μεταδίδει ότι στη χώρα έχουν φτάσει και εκατοντάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Το Reuters μεταδίδει ότι και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και της κυβέρνησης της Συρίας, ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ίδια αντεπίθεση.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger