Παρότι το ρωσικό υπουργείο Αμύνης κάνει λόγο για αίτημα του Πενταγώνου για συντονισμό των ενεργειών στη Συρία

Οι ΗΠΑ δε θα συνεργαστούν στρατιωτικά με τη Ρωσία στη Συρία, τονίζει το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, έπειτα από τις δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου σχετικά με αίτημα του Πενταγώνου για συντονισμό των επιχειρήσεων κατά θέσεων τζιχαντιστών.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, τόνισε πως η στρατηγική της Ρωσίας στη Συρία «είναι τραγικά λανθασμένη» και η Αμερική «δεν είναι έτοιμη να συνεργαστεί» με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Βέβαια, ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε τη διάθεσή του να συνεχιστούν οι βασικές, τεχνικές συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη, ο κ. Κάρτερ επανήλθε στις καταγγελίες κατά της Μόσχας ότι πλήττει στόχους που δεν αφορούν μόνο σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, Ιγκορ Κονασένκοφ είχε υποστηρίξει πως «το υπουργείο απάντησε σε αίτημα του Πενταγώνου και σύντομα θα εξετάσει τις προτάσεις των ΗΠΑ σχετικά με το συντονισμό των επιχειρήσεων στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ στη Συρία. Γενικά, αυτές οι προτάσεις μπορούν να υιοθετηθούν για εφαρμογή».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Εμείς απλά πρέπει να εξειδικεύσουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που θα συζητηθούν σήμερα από τους εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και του Πενταγώνου σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ Ρώσοι και Αμερικανοί ειδικοί συνομίλησαν για τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης σήμερα, Τετάρτη.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης υποστηρίζει πως οι επιδρομές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έχουν πλήξει σημαντικά τα στρατηγεία του ΙΚ καθώς και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών που πυροδοτούν καμικάζι αυτοκτονίας.

Επ’αυτού ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε πως από την έναρξη των επιδρομών στις 30 Σεπτεμβρίου έχουν πληγεί 112 στόχοι και εξέφρασε την ικανοποίησή του για «για το έργο του υπουργείου Άμυνας συνολικά, όσο και για το έργο των ειδικών του Γενικού Επιτελείου και των αξιωματικών και των στρατιωτών που επιχειρούν».


Δημοσίευση σχολίου

Blogger