Μια εντυπωσιακή κυκλωτική κίνηση στην ελληνική πολιτική σκηνή επιχειρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πανούργος Γιάνης την ίδια στιγμή που αρνείται τα κόμματα ως εθνικά όργανα ("Τα κόμματα, ως εθνικά όργανα, δεν θα έχουν καμιά θέση σε αυτό, δεδομένου ότι τα εθνικά κράτη έχουν χάσει τη σημασία τους..." έλεγε μιλώντας πρόσφατα στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Volksbühne στο Βερολίνο), ετοιμάζει με συνέπεια του "1101"

Οι "1101" θα είναι ένα κατ΄εξοχήν διαδικτυακό κόμμα το οποίο όμως θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Ως τότε ο Βαρουφάκης θα έχει όλο το χρόνο να προετοιμάζει το εγχείρημά του ποντάρωντας στην διεθνή προσωπική του αίγλη.

Ο Βαρουφάκης ονειρεύεται να ετοιμάσει κάτι μεγάλο και μοναδικό εξ αρχής. Τόσο ώστε με το καλημέρα να πάρει 20% στις εκλογές-τίποτε λιγότερο.

Ενα από τα επόμενα video του Γιάνη θα είναι βασισμένα στην διαφήμιση των αξονικών τομοκράφων της General Electric χάρη στην οποία η κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ απεκάλυψαν το παγκόσμιο σκάνδαλο δωροδοκιών της Siemens.

Hταν όταν η Siemens θέλησε να μπει, δια του λαδώματος, στην κινέζικη αγορά των αξονικών τομογράφων-εδώ όπου κυριαρχούσε η GE.

Το χτύπημα με το λογισμικό της VW θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν η συνέχειά του.



  Στην αρχή ήταν ο Λόγος. Όχι ο βιβλικός, αλλά ο σύγχρονος. Και όχι προφορικός, ή γραπτός, αλλά  ηλεκτρονικός. To ψηφιακό «κείμενο» ενός μανιφέστου, που θα κυκλοφορήσει μέσω του ίντερνετ σε όλη την Ευρώπη με στόχο να γίνει η αφετηρία ενός κινήματος για τη μεγάλη ανατροπή στο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα, ως εθνικά όργανα, δεν θα έχουν καμιά θέση σε αυτό, δεδομένου ότι τα εθνικά κράτη έχουν χάσει τη σημασία τους. Οι πρωταγωνιστές θα είναι οι χρήστες του διαδικτύου, που θα προωθήσουν ένα «Plan B» όχι για την κατάργηση του ευρώ και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, αλλά για τον εκδημοκρατισμό του κοινού νομίσματος και των πολιτικών θεσμών. 

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε σταυροδρόμι» είπε. «Ή θα πάρει το δρόμο της ουτοπίας, κατά το πρότυπο του Star Trek, θέτοντας στην υπηρεσία της τις αυτοπαραγόμενες μηχανές. Ή, τον δρόμο της δυστοπίας, κατά το παράδειγμα της Matrix, μπαίνοντας η ίδια στην υπηρεσία των μηχανών». Η ουτοπία, πρόσθεσε, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν οι άνθρωποι συντρίψουν προηγουμένως τη δύναμη των πολυεθνικών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger