Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν ένα μυστικό πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Politerain. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί τον ‘στρατό συλλογής αξιοποίησης πληροφοριών’ και αφού οι ΗΠΑ θα έχουν στα χέρια τους την προηγμένη τεχνολογία του Διαδικτύου, θα εφαρμόσουν σε πρακτική πρόσβαση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με το οποίο θα προβούν σε επιθέσεις, ώστε να χειραγωγήσουν και να αναλάβουν τα συστήματα των υπολογισμών του εχθρού και να τα καταστρέψουν.

Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος θα είναι δυνατόν να περιορίσει την προμήθεια πόσιμου νερού σε εχθρικούς στόχους, να αποσυνδέσει την ηλεκτρική ενέργεια και να στοχοποιήσει με χάκερ τα αεροδρόμια. 

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι πέντε χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τον έλεγχο του Διαδικτύου. Είναι η λεγόμενη «Συμμαχία των πέντε οφθαλμών», το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger