Με την εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικού αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο χειριστής του αεροσκάφους, σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες.
«Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Το "ΌΧΙ” συμβολίζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι, ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας, ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε.

Δείτε τo βίντεο:





Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας: «Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας. Nα είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου».




Προηγουμένως, ο σμηναγός είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, με τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης και σήμερα απογειώθηκε από την 110η Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.
Θυμίζουμε ότι ανάλογο μήνυμα, σε όλους τους Έλληνες, είχε στείλει από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, και πέρυσι ο σμηναγός, Σωτήρης Στράλης, με τη φράση του «Έλληνες, σηκώστε το κεφάλι ψηλά», να συγκινεί ακόμη και σήμερα.





ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger