Σάλο έχει προκαλέσει στη Ν.Δ. η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να μην κάνει δεκτή την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή άργησε για 8 λεπτά.

Πριν λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε λόγο για λανθασμένη απόφαση και επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ και γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρεία του κόμματος, υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Η ένστασή του, θα συζητηθεί το Σάββατο στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.

Τι προηγήθηκε
Αρχικά   πληροφορίες ανέφεραν ότι η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη είχε γίνει δεκτή. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες ανάφεραν ότι η ΚΕΦΕ ρώτησε τους άλλους τρεις υποψηφίους οι οποίοι δεν έφεραν αντίρρηση.

Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στη Συγγρού λέγοντας ότι έμαθε την απόφαση της ΚΕΦΕ από τα κανάλια. Υποστήριξε ότι είναι άδικο από τη στιγμή που οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δέχτηκαν την υποψηφιότητά του. Επίσης είπε ότι θα δει αν μπορεί να καταθέσει ένσταση.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Τα οργισμένα tweet



Έντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Δένδια, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της ΚΕΦΕ, σημείωσε ότι θα θέσει αύριο το θέμα της υποψηφιότητας Γεωργιάδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επισημαίνοντας ότι πρέπει «οι ιδέες του να κριθούν από τη κοινωνία όχι από την ΚΕΦΕ», ενώ κάλεσε τους άλλους τρεις υποψήφιους «να απαιτήσουν να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη» τονίζοντας πως «δεν μπορεί να εξευτελιζεται έτσι η παράταξη».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε μέσω twitter τη λύπη του για την απόφαση της ΚΕΦΕ, παρότι -όπως σημείωσε- είναι γνωστό πως ο ίδιος ψηφίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη & ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!» σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Για «απαράδεκτη απόφαση» έκανε λόγο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον δικό του προσωπικό λογαριασμό στο twitter, προσθέτοντας πως «η δημοκρατία κερδίζει στο διάλογο και όχι στην τυπολατρεία».

Την άποψή του ότι «πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα» διατύπωσε ο Νότης Μηταράκης, συμπληρώνοντας: «Σεβαστό το “γράμμα του νομού” αλλά τώρα προέχει η ουσία».

«Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης μας. Επιτέλους εκεί στη Συγγρού ακούστε τη κοινωνία!» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η τυπικότητα υπάρχει για να προστατεύει τα δικαιώματα των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι συμφωνούν» δηλώνει ο Μάκης Βορίδης και καλεί την ΚΕΦΕ «να κάνει δεκτή την υποψηφιότητα Άδωνι».

«Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να εναντιωθούν στην απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη» έγραψε στο twitter η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

«8 λεπτά είναι πολύ λίγα για το μεγάλο πολιτικό κόστος που υφίσταται η παράταξη» σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Φράσεις οργής για τη Νέα Δημοκρατία και για την απόφαση να απορριφθεί η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ retweetάρει η Ευγενία Μανωλίδου.

Δείτε ενδεικτικά μερικά από τα retweets της συζύγου του Άδωνι Γεωργιάδη:



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger