Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η γνωστή και μη εξαιρεταία κάστα των «ανθρωπιστών», «άθεων», «προοδευτικών» και άλλων, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση: Οι ουτοπικές θεωρίες τους περί «πολυπολιτισμού», «ειρηνικής συνύπαρξης», «ειρηνικού Ισλάμ» (!!!) αυτομάτως κατέρρευσαν! Η αμηχανία τους είναι φανερή και τη βλέπουμε καθημερινά. Αποφεύγουν τις πολλές συζητήσεις και, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μετά το νέο φρικτό έγκλημα των ισλαμιστών, χρησιμοποιούν το χιλιοειπωμένο παραμύθι τους πως τάχα «όλες οι θρησκείες προκαλούν φανατισμούς, πολέμους και μακελειά»!

Σε αυτή την εξωφρενική διατύπωση θα απαντήσουμε ευθύς αμέσως, θέτοντας τα ακόλουθα απλούστατα ερωτήματα:

– Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε πόλεμος ή τρομοκρατική ενέργεια στο όνομα του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, του Βουδισμού και όλων των γνωστών θρησκειών ΕΚΤΟΣ Ισλάμ;



– Ειδικότερα, όσον αφορά τον Χριστιανισμό, επικαλούνται τις «σταυροφορίες» που έγιναν 800 και πλέον χρόνια πριν!!! Όταν τα κίνητρα σε αυτές κάθε άλλο παρά θρησκευτικά ήταν, με πιο τρανταχτή απόδειξη ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ 1204 από…Χριστιανούς!!!

– Πέρα από αυτό όμως, πότε άλλοτε είχαμε φρικαλεότητες τύπου τζιχαντιστών από άλλες θρησκείες;

– Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι στο όνομα θρησκείας έγιναν;

– Οι εμφύλιοι και τα εκατομμύρια θύματα από δικτατορικά καθεστώτα, δεξιά και αριστερά, έγιναν στο όνομα κάποιου Θεού;

– Οι πρόσφατοι πόλεμοι στον Περσικό, στην Σερβία, στο Αφγανιστάν, πιο παλιά στην Κύπρο, στο Βιετνάμ και στην Κορέα, είχαν αιτία την θρησκεία;

Μπορώ να συνεχίσω για ώρες ακόμα να φέρνω αντίστοιχα παραδείγματα, όλα τους ιστορικά τεκμηριωμένα, σε αντίθεση με τις γενικόλογες πομφόλυγες που ακούμε αυτές τις μέρες από ανθρώπους που – τρομάρα τους – παρουσιάζονται και ως…ειδήμονες και «γνώστες»!

Αν κάποιος, λοιπόν, δεν καταλαβαίνει ότι με το να «τσουβαλιάζει» όλες τις θρησκείες ως κακές, προκειμένου να δικαιολογήσει το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ αιμοσταγές και κτηνώδες Ισλάμ, διαπράττει λογικά και ιστορικά σφάλματα, τότε δύο είναι τα ενδεχόμενα: Είτε είναι παντελώς ανιστόρητος / αμόρφωτος και αφελής, είτε κινείται εκ του πονηρού – και ο νοών νοείται!

Έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να γράψουμε εμείς εδώ, τα γεγονότα θα μας ξυπνήσουν ολους κάποια στιγμή, είτε το θέλουμε είτε όχι: Ας κοιτάξουμε τουλάχιστον, να είμαστε όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένοι…!



hellas-orthodoxy.blogspot.gr



Δημοσίευση σχολίου

Blogger