Για παρουσία τουλάχιστον 10» βομβιστών αυτοκτονίας που έχουν σταλεί, από το ISIS, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με στόχο να πλήξουν τη Σύνοδο της Ομοσπονδίας Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) κάνει λόγο απόρρητη αστυνομική έκθεση των Μαλαισιανών Αρχών που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η έκθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν ηγέτες από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας, Ιαπωνίας και Κίνας.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαλαισίας, Καλίντ Αμπού Μπακάρ, σχολίασε τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας που έκανε λόγο για εκτεταμένη παρουσία τζιχαντιστών στην Κουάλα Λουμπούρ και το νησί Βόρνεο.
Σύμφωνα με το διαδικτυακό μέσο της χώρας Malaysiakini, ο αρχηγός της μαλαισιανής αστυνομίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου, το οποίο διέρρευσε από μια μυστική συνάντηση μεταξύ μελών της Αμπού Σαγιάφ, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με έδρα τις Φιλιππίνες και στελέχη του ISIS. Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ισλαμικό Κράρτος έχει στείλει καμικάζι αυτοκτονίας στο Σαμπάχ, μια από τις δυο μαλαισιανές πολιτείες του νησιού Βόρνεο και στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ.
«Υπάρχουν αναφορές για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαλαισία» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας στη συνέντευξη Τύπου. «Προς στιγμή, πρέπει να υπογραμμίσω ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί» προσέθεσε.
Το Malaysiakini ισχυρίζεται πως το έγγραφο αναφέρει μέσα του ότι τουλάχιστον οκτώ καμικάζι του ISIS και της Αμπού Σαφιάφ βρίσκονται στο κρατίδιο Σαμπάχ και άλλοι δέκα έχουν πάρει εντολές και βρίσκονται ήδη στην Κουάλα Λουμπούρ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger