Την στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, έχουν επιδεινωθεί σε ένα μεταψυχροπολεμικό στάδιο . 
Ο  Ρώσος  μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Mikhail Lesin, έχασε τη ζωή τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ουάσιγκτον, από μια φαινομενική «καρδιακή προσβολή».


Ο Mikhail Lesin, ήταν υπουργός Τύπου, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της Ρωσίας από το  1999 - 2004 και, επίσης μεταξύ του 2004 και του 2009, υπηρέτησε τον Πούτιν σύμβουλος μέσων ενημέρωσης. Το 2013 ανέλαβε έναν σημαντικό ρόλο ως στέλεχος της Gazprom-Media.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπό του μιας και, ο Lesin ως πρώην σύμβουλος της Gazprom-Media ελεγχε μεγάλο μέρος του ρωσικού Τύπου. Το περίεργο είναι ότι δεν έπασχε από κάτι και ήταν απόλυτα υγιείς.



Ο γερουσιαστής Roger Wicker , Ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση του  Lesin για  ισχυρισμούς που έχουν να κάνουν με δωροδοκίας και ξέπλυμα χρήματος.

Σε επιστολή του προς τον τότε Γενικό Εισαγγελέα Eric Holder, δήλωσε ότι ο Lesin είχε «κεκτημένα πολλών εκατομμυρίων περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια» στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της θητείας του, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών κατοικίων του  στο Λος Άντζελες,  αξίας $ 28 εκατομμυρίων.


Εδώ είναι η πραγματική επιστολή:





Παρακάτω δείτε τις ακόλουθες παρατηρήσεις από Τζον Κέρι :




Ο Lesin ήρθε στο προσκήνιο της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης στις αρχές του 1990. Δημιούργησε το διαφημιστικό γραφείο: 'Video International', που πήγαινε για να γίνει μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων και, ο μεγαλύτερος παίκτης στο χώρο της Ρωσικής διαφήμισης. Δεν ήταν χωρίς τις αμαρτίες του και, συμμετείχε στα βρώμικα παιχνίδια των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας από την δεκαετίας του '90.



Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Τύπου, ο Lesin, συμμετείχε σε μεγάλα σκάνδαλα....



Δημοσίευση σχολίου

Blogger