Ρώσοι ερευνητές και αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το αεροπλάνο Airbus A321 μπορεί να έφερε μια βόμβα και, η πτώση του να οφείλεται από την έκρηξή της.

Ενώ, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πετούσε πολύ υψηλή για να πληγεί από έναν πύραυλο, ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος στο υπουργείο πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι είναι  δυνατόν το αεροπλάνο να έφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Βίκτορ Sorochenko, ένας Ρώσος αξιωματούχος της αεροπορίας, ο οποίος επιθεώρησε τον τόπο της συντριβής, δήλωσε ότι το αεροπλάνο  "έσπασε στον αέρα" και, όπως ο ίδιος εξήγησε, τα συντρίμμια του απλώθηκαν σε πάνω από 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ακόμη πρόσθεσε ότι: 
" Η αποσύνθεση της ατράκτου πραγματοποιήθηκε στον αέρα και, τα θραύσματα του ήταν διάσπαρτα γύρω από μια μεγάλη περιοχή".

Οι αυτόπτες μάρτυρες  αναφέρουν ότι το αεροπλάνο έπεσε φλεγόμενο από τον ουρανό.

Οι ερευνητές φέρεται να εξετάζουν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους με την ελπίδα να μαθαίνουν τι πραγματικά συνέβη στην υπόθεση αυτή.

Ο Yves Trotignon, ένας Γάλλος  πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών , σημειώνει  ότι ο ισχυρισμός του ISIS με τον τρόπο που αναλαμβάνει την ευθύνη  για την τραγωδία είναι ασαφής.

Ο  Le Parisien. δήλωσε ότι:  "Θα μπορούσα να φανταστώ ως αιτία της πτώσης του αεροσκάφους την έκρηξη εκρηκτικών επί του σκάφους, ή μια άλλη δολιοφθορά."


Ο Mathieu Guidere, καθηγητής Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, δήλωσε ότι το ISIS είναι πολύ καλά εδραιωμένο στην περιοχή του Σινά, έχει διεισδύσει σχεδόν σε όλες τις οργανώσεις και τις υποδομές, έτσι είναι πολύ πιθανό ένας μαχητής να έκανε σαμποτάς στο αεροπλάνο πριν αυτό να απογειωθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger