Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο κατερρίφθη από την τουρκική πολεμική αεροπορία χθες βρίσκεται στα χέρια του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία.

"Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στη ρωσική αεροπορική βάση", δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Όπως επίσης τόνισε, η Μόσχα είναι έτοιμη "για τη σύσταση κοινού επιτελείου" κατά του Ισλαμικού Κράτους με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και ακόμη και της Τουρκίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

"Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε από κοινού πλήγματα επί των θέσεων του Daech (Ισλαμικό Κράτος) και να συστήσουμε για τον σκοπό αυτόν ένα κοινό επιτελείο με τη Γαλλία, την Αμερική, όλες τις χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συνασπισμό", δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ. "Οι Τούρκοι εάν θέλουν και αυτοί, είναι ευπρόσδεκτοι".


Δημοσίευση σχολίου

Blogger