Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες της τρομοκρατίας  έχουν προειδοποιήσει ότι Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να κατακλύσει το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ηρωίνη. Γιατί ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος με τα ναρκωτικά της καλύτερης ποιότητας Α,  που διακινούνται στην Ευρώπη από το Αφγανιστάν και, έχει κάνει τεράστια κέρδη από το εγκληματικό αυτό εμπόριο.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), δήλωσε ότι το μέγεθος των αριθμών που εμπλέκονται κάνει τη σχέση μεταξύ των τρομοκρατών και των λαθρεμπόρων ναρκωτικών "ανησυχητική".

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων της Ρωσίας (FSKN), έχει αναφέρει πρόσφατα ότι το ISIS κάνει ήδη τζίρο $ 1 δις (£ 660) το χρόνο από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και, σχεδιάζει την επέκταση του εμπορίου και των εσόδων του . 
Διότι τα έσοδα από το πετρέλαιο έχουν πληγεί από τις αμερικανικές και τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε πετρελαιοφόρα. 

Ο Βίκτορ Ιβανόφ, επικεφαλής της FSKN, δήλωσε: «Η διέλευση της ηρωίνης από το Αφγανιστάν από το ελεγχόμενο έδαφος του ISIS είναι  μια τεράστια οικονομική χορηγία.


«Η περιοχή των φυτειών της παπαρούνας αυξάνεται. Φέτος, νομίζω, θα ακουστούν νέα  ρεκόρ συγκομιδής της παπαρούνας και, ως εκ τούτου, την υψηλή απόδοση του οπίου και της ηρωίνης.


Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος, δήλωσε: "Η ποσότητα της ηρωίνης που εκτιμάται ότι θα εισάγεται ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ 18-23 τόνων. 
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών προέρχεται από το αφγανικό όπιο.

Οι τρομοκράτες του  ISIS που επιτέθηκαν στο Παρίσι, πιστεύεται ότι ήταν για τα σκληρά ναρκωτικά. Αξιοσημείωτα πλάνα που έχουν προκύψει, δείχνουν ότι σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου είχε χρησιμοποιείται από τους τρομοκράτες μια ημέρα πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν γεμάτο με σύριγγες, βελόνες και με άλλα σκληρά ναρκωτικά.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger