του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Από τα διάτρητα ελληνικά σύνορα πέρασαν για να μπουν στην Ευρώπη οι δύο από τους οκτώ (σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το ISIS) μακελάρηδες του Παρισιού.

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν τα ονόματα δύο υπόπτων του μακελειού στην ΕΛΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί αν τα άτομα αυτά έχουν περάσει από τη χώρα μας. 

Και οι δύο δράστες των επιθέσεων είχαν περάσει από την Λέρο όπου και είχαν στην κατοχή τους το συριακό διαβατήριο που βρέθηκαν αργότερα στις σορούς τους.

To ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν λίγο επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του pronews.gr.

Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου που εντοπίστηκε στο γήπεδο είχε περάσει τα ελληνικά σύνορα στις 3 Οκτωβρίου, μαζί με ακόμη 70 παράνομους μετανάστες και είχε συλληφθεί.

Κατεγράφη και ταυτοποιήθηκε στο hotspot του νησιού. Φιλοξενήθηκε δύο ημέρες, μετά έφυγε από τη χώρα μας για να καταλήξει όπως αποδείχθηκε στην Γαλλία.

Και ο δεύτερος Σύρος τζιχαντιστής ήταν μεταξύ των μακελάρηδων του Παρισιού, είχε περάσει από την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι ελληνικές αρχές στη λίστα των 10 υπόπτων που έστειλαν οι γαλλικές αρχές για να ταυτοποιθούν οι τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο.

Ο δεύτερος ύποπτος, πέρασε στις 7 Αυγούστου στη χώρα μας και αυτός από την Λέρο. Είναι 30 ετών.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε πλήρως και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Σχετικά με την υπόθεση του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος». 
Η ΕΛΑΣ βρήκε όντως αυτούς τους δύο "μετανάστες" και επιβεβαίωσε την "διάσωση" και προώθησή τους στην Ευρώπη. Γιά τον έναν από αυτούς υπάρχει η πληροφορία ότι ήρθε "φυτευτός" από την Τουρκία!

Σε ευθεία παραδοχή ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει το σύνολο των προσφύγων που περνούν τα σύνορά της, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, μετά από σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα που θα ληφθούν μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Παρότι διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής και δεν κινδυνεύει, ο Π. Καμμένος τόνισε: «Οι εισερχόμενοι δεν αποτελούν ένα αριθμό τέτοιο που να μπορούν να γίνονται έλεγχοι με τα μέσα που διαθέτουμε. Εδώ μιλάμε περί αποβάσεως. Η Ελλάδα πρέπει να θωρακιστεί με όλα τα μέσα για να γίνεται η ταυτοποίηση».

Ο υπουργός απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο ύποπτοι δράστες για το αιματοκύλισμα στο Παρίσι πέρασαν από την Λέρο, αρκούμενος να πει ότι αυτό αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο είπε πως είναι αρκετοί εκείνοι που περνούν με καθόλα νόμιμα διαβατήρια. «Είναι ξεκάθαρο πως όταν κάποιος εισέρχεται με συριακό διαβατήριο και δηλώνει Σύρος πολίτης και από την άλλη πλευρά το έχει εξασφαλίσει με άλλο τρόπο, διότι υπάρχει πολύ μεγάλη οργάνωση από πίσω, αυτό δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν περνούν 550.000 άνθρωποι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, κάποιοι εξ αυτών θα είναι και εκείνοι που θα εκμεταλλεύονται το προσφυγικό. Το θέμα είναι να διασφαλιστεί η ταυτοποίησή τους και η επιστροφή στις οικίες τους». Για να προσθέσει: «Είναι ξεκάθαρο πια ότι μαζί με τα θύματα του ισλαμοφασισμού στην Μ. Ανατολή που έρχονται ως πρόσφυγες στην χώρα, ακραία στοιχεία περνούν προς την Ευρώπη».

Ο υπ. Αμυνας υποστήριξε ότι «το χτύπημα στο Παρίσι, ήταν για την Ευρώπη, όπως η 11η Σεπτεμβρίου».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «από αύριο, οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι τέτοιες που θα θωρακίσουν την Ευρώπη από την είσοδο ακραίων στοιχείων». Ωστόσο υπογράμμισε ότι «σε αυτόν τον πόλεμο οι τρομοκράτες δεν έχουν ταυτότητα: Πολλοί εξ αυτών μπορεί να είναι κάτοικοι της Δ. Ευρώπης, άνθρωποι που μέχρι χθες είχαν καθαρό παρελθόν και την επόμενη μέρα είχαν ενταχθεί στις τρομοκρατικές ομάδες».



Στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας. 

Παράλληλα, συσκέψεις γίνονται από το πρωί και στην ΕΛ.ΑΣ.  με τη συμμετοχή του Αρχηγού και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές.

Την ίδια ώρα η ΕΥΠ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους αστυνομικούς συνδέσμους των προαναφερθέντων χωρών (Γαλλίας, Ιταλία, Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και με τις αρχές αντικατασκοπείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών. 

Επίσης η Αντιτρομοκρατική ερευνά με προσοχή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και επαφές μέσω διαδικτύου που έχουν άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από τη Συρία. 

Αλλά ποιον να ... πρωτοερευνήσουν! Χιλιάδες οι ύποπτοι στην Ελλάδα...



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger