Καταφθάνει το πρώτο κύμα του Ελ Νίνιο στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα μετά το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, από τις 22-23 Νοεμβρίου και μετά..

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές περιοχές της βόρειας και νότιας Αμερικής, ενώ έχει φέρει ξηρασία στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Ωστόσο τώρα οι ρόλοι θα αντιστραφούν και το νότιο ημισφαίριο θα περάσει περίοδο ξηρασίας τον επόμενο περίπου μήνα, ενώ το βόρειο ημισφαίριο, η βόρεια Αμερική, ο Καναδάς, η Ευρώπη, η Ρωσία, τα Βαλκάνια αλλά και η Ελλάδα, θα δεχτούν την μανία του φαινομένου Ελ Νίνιο, με ακραία καιρικά φαινόμενα, ψύχος, χιονοπτώσεις και ενδεχόμενες πολλαπλές καταστροφές και πλημμύρες.

Το Ελ Νίνιο σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, θα κορυφωθεί στην Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τα τέλη περίπου του Δεκέμβρη, δίνοντας σφοδρές καταιγίδες με κεραυνούς και πιθανούς ανεμοστρόβιλους και υδροστρόβιλους στη δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική Ελλάδα και ψύχος, με χιόνια στις πιο πολλές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger