Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση στην υπόθεση Πανούση καταθέτοντας μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, για την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση Πανούση.

Με δική τους πρωτοβουλία ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκαν την εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. 

Όπως είπαν κατά την έξοδό τους, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά η οποία σχετίζεται με τα όσα έχει πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

«Αναφέραμε ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Τη δημοσιοποίηση δημοσίων εγγράφων, ενδεχομένως να έχει και νομικό ή και ποινικό ενδιαφέρον» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τόσκας είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει τα ζητήματα «της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε».

Όπως από νωρίς είχε γράψει το newpost, η κυβέρνηση απευθύνει τη βαρύτατη κατηγορία στον κ. Πανούση, ότι είναι ο διακινητής διαβαθμισμένων εγγράφων προς τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επικαλείται στη νυχτερινή γραπτή δήλωσή της το διευθυντή Ειδήσεων του Mega και όσα της είπε εκείνος ότι, όντως, ο Γ. Πανούσης τους έδωσε το επίμαχο υλικό. Υλικό, συν τοις άλλοις, που δεν νοείται να παίρνει κανένας υπουργός στο σπίτι του... 

Ένα άλλο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ο Γιάννης Πανούσης ενημέρωσε ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης; «Απολύτως κανέναν», ήταν η κατηγορηματική απάντηση κυβερνητικών κύκλων. Όταν αυτό που όφειλε να κάνει, ήταν να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι παρέλαβε από τους υφισταμένους τους και τα οποία στοιχειοθετούσαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τις απειλές κατά της ζωής του. 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger