Στόχος της Αστυνομίας, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι ο διαβόητος βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπνταούντ, φερόμενος ως ενορχηστρωτής των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Παρασκευής. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μια γυναίκα ανατινάχτηκε μέσα στην πολυκατοικία-στόχο.


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην μαζική αστυνομική επιχείρηση που άρχισε τα ξημερώματα στο βόρειο προάστιο του Σεντ Ντενί του Παρισιού, όπου η Αστυνομία πολιορκεί ομάδα ένοπλων ισλαμιστών που πιστεύεται πως εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, περιλαμβανομένου του φερόμενου ενορχηστρωτή των χτυπημάτων, τον διαβόητο βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπνταούντ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, δύο έως τρεις άνθρωποι έχουν συλληφθεί και δύο έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως στο διαμέρισμα ήταν ταμπουρωμένοι έξι ένοπλοι τρομοκράτες.

Συγκεχυμένες πληροφορίες θέλουν έναν από τους νεκρούς να είναι αστυνομικός, με την εφημερίδα Liberation να μεταδίδει πως ένας ακόμα ύποπτος παραμένει οχυρωμένος στην πολυκατοικία. Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Σειρά επτά εκρήξεων ακούστηκε νωρίτερα από την πολυκατοικία όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι ύποπτοι, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς iTele και BFMTV να μεταδίδουν πως μια βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχτηκε μέσα στο κτήριο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα. Η Αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους ενώ και δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στο χώρο. Αρκετοί αστυνομικοί φέρεται να έχουν τραυματιστεί.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν ο φερόμενος εγκέφαλος Αμπντελχαμίντ Αμπνταούντ όντως βρίσκεται στο διαμέρισμα, με δεδομένο ότι οι έως τώρα πληροφορίες των ήθελαν να βρίσκεται στη Συρία.




Δεν είναι επίσης γνωστό αν στους ταμπουρωμένους ύποπτους περιλαμβάνεται και ο καταζητούμενος 26χρονος Αμπντεσλάμ Σαλάχ, που πιστεύεται ότι ήταν ο όγδοος τρομοκράτης στις επιθέσεις της Παρασκευής και πιστεύεται ότι είχε διαφύγει στο Βέλγιο από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. 

Το βράδυ της Δευτέρας αποκαλύφθηκε πως οι γαλλικές Αρχές εκτιμούν ότι ίσως υπάρχει και ένα άγνωστο ένατο πρόσωπο που επίσης έλαβε μέρος στις επιθέσεις και διαφεύγει τη σύλληψη.

Η συνοικία του Σεν Ντενί βρίσκεται σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από το γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, που την Παρασκευή ήταν στόχος τριών βομβιστών αυτοκτονίας.

Τα σχολεία της συνοικίας είναι κλειστά, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια από μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger