Για την ανάγκη λήψης μέτρων στο τουρκικό έδαφος για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξή του χθες στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Σε ερώτηση για το εάν εξετάζεται να χρησιμοποιηθεί πλοίο που θα μεταφέρει γυναίκες και παιδιά από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, ο κ. Δρίτσας είπε: «Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τις διεθνείς συμβάσεις, κάθε χώρα οφείλει να εξασφαλίζει ασφαλείς διαύλους εισόδου για τους πρόσφυγες. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση».


Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι οι πρόσφυγες, εκτός από την υποδοχή, πρέπει να ενταχθούν και σε μία διαδικασία νομιμοποίησης, απόδοσης της ιδιότητας του ασύλου, διαδικασίες που προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες να αναλαμβάνει η πρώτη χώρα υποδοχής. «Αν με την μεταφορά από ένα πλοίο εξασφαλιστεί η τήρηση αυτών των κανόνων, βεβαίως και θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές λύσεις», δήλωσε και χαρακτήρισε μεγάλης σημασίας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία...



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger