Οι επιθέσεις στο Παρίσι προετοιμάστηκαν στη Συρία, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ένα "άδυτο" και "πολύς χρόνος" για να σχεδιάσει μια τέτοια επίθεση, υποστήριξε σήμερα ένας Αμερικανός βουλευτής.
ΗΠΑ: Οι επιθέσεις στη Γαλλία προετοιμάστηκαν στη Συρία
"Εάν αυτό δεν αλλάξει στρατηγικά, θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες επιθέσεις σαν αυτήν" εξήγησε ο Άνταμ Σιφ, ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατά συνέπεια έχει επαφές με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
"Πρόκειται για μια επίθεση της οργάνωσης ΙΚ που προφανώς κατευθυνόταν από τη Συρία" τόνισε ο Σιφ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, σημειώνοντας ότι η Γαλλία ήταν ο βασικός στόχος των τζιχαντιστών εδώ και πολλούς μήνες.
"Ήθελαν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, όπως αυτές που είδαμε. Πιστεύω ότι δεν πρόκειται απλώς για μια αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών. Είναι επίσης μια αποτυχία της εκστρατείας του συνασπισμού (σ.σ. που μάχεται το ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) επειδή επέτρεψε στο ΙΚ να αποκτήσει ένα άδυτο στο Ιράκ και τη Συρία επί υπερβολικά μεγάλο διάστημα. Είχαν πάρα πολλούς πόρους για να τους στρέψουν εναντίον μας", συνέχισε.
Ακόμη και οι καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών δεν θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις επιθέσεις γιατί ο εχθρός προσαρμόζεται στις άμυνες των δυτικών χωρών, εξήγησε ο Σιφ. Και οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπιμού δεν αρκούν, τόνισε.
"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην οργάνωση ΙΚ να διαθέτει ένα ασφαλές καταφύγιο στη Συρία και το Ιράκ απ' όπου θα μπορεί να οργανώνει επιθέσεις εναντίον μας επειδή ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις δεν θα εντοπιστούν εγκαίρως", κατέληξε ο Σιφ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger