Την συνεργασία των ελληνικών αρχών ζήτησε η γαλλική κυβέρνηση για την αναγνώριση διαβατηρίων ατόμων που φέρονται ως ύποπτοι για το μακελειό στο Παρίσι
Οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της ταυτοποίησης των προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για το μακελειό στο Παρίσι επιβεβαιώνουν ότι και δεύτερος τρομοκράτης είχε περάσει τον Αύγουστο από την Ελλάδα και είχε προμηθευτεί χαρτιά Σύρου πρόσφυγα.

Οπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες ταυτοποιήθηκε ο πρώτος τρομοκράτης που πέρασε στις 3 Οκτωβρίου από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το hot spot της Λέρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το διαβατήριό του ήταν Συριακής προέλευσης και βρέθηκε στη σορό υπόπτου ως βομβιστή αυτοκτονίας στο γήπεδο Stade de France.

Αναζητώντας πληροφορίες για την προέλευση του συγκεκριμένου προσώπου, το Παρίσι απευθύνθηκε τα ξημερώματα και στις ελληνικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε περάσει από την Ελλάδα, μέσω των αλλεπάλληλων κυμάτων προσφύγων και μεταναστών.

Η ελληνική αστυνομία ανατρέχοντας στα αρχεία που διατηρεί από την καταγραφή των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο άτομο πέρασε από το hot-spot της Λέρου τον περασμένο Οκτώβριο, προερχόμενο από τη Συρία.

Μάλιστα έστειλε στη Γαλλία παλαμικά και δακτυλικά αποτυπώματα του συγκεκριμένου ατόμου για να γίνει η ενδεχόμενη ταυτοποίησή του.

Το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, που αναφέρει: 

“Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος”. 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger