Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, το βασικότερο μπλοκ είναι αυτό που διευθύνει το Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, στο οποίο τελευταίως έχει προσχωρήσει και ο επί των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, λόγω και του θέματος των τηλεοπτικών αδειών.

Απέναντί τους έχει δημιουργηθεί ένα σχήμα που έχει να κάνει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος έχει την εποπτεία της οικονομίας και της υπόθεσης των τραπεζών. Ωστόσο, σε αυτό φαίνεται πως έχει ενστάσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος -σύμφωνα με το δημοσίευμα- εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων που έχει (μνημόνια, προαπαιτούμενα κ.τ.λ.), θεωρεί το έργο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποκλειστικά δική του υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, Δραγασάκης και Τσακαλώτος στέκονται απέναντι στο δίδυμο Παππά – Σπίρτζη επειδή θεωρούν τις κινήσεις και τους χειρισμούς του αν μη τι άλλο… αδέξιους.

Όσον αφορά στον Αλέκο Φλαμπουράρη -όπως αναφέρεται- αντιμετωπίζεται από όλα τα μπλοκ ως… «ελλείπουσα δύναμη και πρόσωπο που βρίσκεται στην καλή διάθεση του Πρωθυπουργού». Την ίδια στιγμή, ο εν λόγω υπουργός προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα που έχουν ανοίξει εις βάρος του. Πρώτα απ” όλα να καταθέσει εγκαίρως το «πόθεν έσχες» του και, δεύτερον, να «πιάσει» τον Σπύρο Λυκούδη (του Ποταμιού), ο οποίος με τη σειρά του να «πιάσει» τον Χάρη Θεοχάρη (επίσης του Ποταμιού) και να του εξηγήσει ότι δεν πρέπει να του επιτίθενται για τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας του «γιατί τα πάντα είναι καθαρά». Μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης αποφάσισε να κινηθεί μόνος του και να μιλήσει ο ίδιος στον κ. Θεοχάρη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Φλαμπουράρης συναντήθηκε τυχαία με τον κ. Θεοχάρη στο λόμπι της «Μεγάλης Βρεταννίας» (στο περιθώριο της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα) και εκεί ο υπουργος επιχείρησε να πει στον κ. Θεοχάρη για το πώς έχουν τα πράγματα με την εταιρεία του. Και με την ευκαιρία ρώτησε αν όντως του μίλησε για το θέμα και ο κ. Λυκούδης (ήθελε μάλλον να ελέγξει την αξιοπιστία του).

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger