Σοβαρές αμφιβολίες εκφράζονται σε κύκλους των Βρυξελλών, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει υπό τον φόβο των κοινωνικών αντιδράσεων. Ως αποτέλεσμα έχει αναζοπυρωθεί το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην χώρα μας.

Όπως γράφουν σήμερα τα Παραπολιτικά, αυτό που προβληματίζει τον σκληρό και ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης βασίζεται στην εκτίμηση ότι η ανοχή του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση τουμ ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε τρεις συγκυριακούς παράγοντες: πρώτον ότι η κοινωνία δεν είχε αρχίσει πριν τις εκλογές να πληρώνει με τα νέα μέτρα, δεύτερον ότι πολλοί ψηφοφόροι έχουν μετανιώσει αλλά δεν μπορούν να το ομολογήσουν άμεσα και τρίτον οι Βρυξέλλες θεωρούν αδύναμη την αντιπολίτευση ως αντίβαρο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι Βρυξέλλες λοιπόν επεξεργάζονται σχέδια για οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα, προτιμώντας για τη θέση του πρωθυπουργού τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Έλληνας επίτροπος έχει καθημερινή επαφή με τους κοινοτικούς αξιωματούχους, ενώ τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής στο εσωτερικό πολιτικό φάσμα. Μένει να δούμε αν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση θα επαληθευτούν….

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger