- Μακελειό πριν λίγη ώρα.
- 21 νεκροί σε επίθεση βομβιστή

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης είδε πολλά φορεία, να μεταφέρουν τραυματίες ή νεκρούς και το οδόστρωμα να έχει πλημμυρίσει από αίμα, εκεί όπου οι πιστοί περπατούσαν.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας στη βορειοανατολική Νιγηρία σε μια πομπή σιιτών μουσουλμάνων, 20χλμ νότια της πόλης Κάνο, την 40η ημέρα του πένθους της Ασούρα, ανέφεραν ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών μουσουλμάνων της χώρας και δυνάμεις ασφαλείας.

Η έκρηξη συνέβη περίπου πριν λίγες ώρες, κοντά στο χωριό Ντακοζόγιε, έξω από την πόλη Γκαρούμ Μπαλάμ, νότια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νιγηρίας, Κανό.

«Η πομπή μας ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας. Εικοσιένα άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μοχάμεντ Τουρί, μέλος του Ισλαμικού Κινήματος στη Νιγηρία, η οποία οργάνωσε την πορεία που ακολουθείται από χιλιάδες πιστούς.Οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των θυμάτων.

Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας συνελήφθη πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια ένας δεύτερος βομβιστής που βρισκόταν μέσα στο πλήθος, συνειδητοποιώντας ότι ο συνεργός του συνελήφθη, πυροδότησε τα εκρηκτικά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας διοργανωτής υπό τον όρο της ανωνυμίας.

"Ήταν ντυμένος στα μαύρα, όπως και όλοι. Ο συνεργός του είχε συλληφθεί και είχε ομολογήσει ότι βρισκόταν σε αποστολή της Μπόκο Χαράμ", τόνισε.

"Ανήκε στην ομάδα των νεαρών ανδρών που απήχθησαν από Μπόκο Χαράμ στην πόλη της Μουμπί πέρσι και τον οδήγησαν στο δάσος Σαμπίσα όπου τον υποχρέωσαν να περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση....

newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger