Ελεύθεροι σε ολόκληρη την Κύπρο κυκλοφορούν πέντε από τους πλέον επικίνδυνους, όπως χαρακτηρίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετανάστες που έφτασαν με πλοιάριο στις βρετανικές βάσεις στις 21 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με όσα ανάφερε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Πομηλορίδης, πρόκειται για πέντε Παλαιστίνιους του Λιβάνου, όλοι ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι τρείς μάλιστα σύμφωνα με διαβαθμισμένες πληροφορίες, απέδρασαν από φυλακές του Λιβάνου, όπου κρατούνταν ως μέλη του ISIS, ενώ και οι υπόλοιποι δύο έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνοι.

Και οι πέντε διέμεναν σε καταυλισμό στις βρετανικές βάσεις, μαζί με άλλους 115 πρόσφυγες που έφτασαν με βάρκα από τον Λίβανο στο Ακρωτήρι στις 21 Οκτωβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, εξασφάλισαν από τις αρχές των βάσεων άδεια για να κυκλοφορούν και εκτός του καταυλισμού, αφού υπέβαλαν αίτηση ασύλου. Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν. Όχι μόνο δεν επέστρεψαν στα καταλύματα τους αλλά πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές. Για το θέμα ενημερώθηκαν με αρκετή καθυστέρηση και οι αρχές της Δημοκρατίας, οι οποίες όπως ειπώθηκε στον ΑΝΤ1 επιλαμβάνονται της υπόθεσης.

Πριν από πέντε μέρες κάποιοι από τους πέντε θεάθηκαν στην Λάρνακα και συγκεκριμένα στις Φοινικούδες. Σύμφωνα ωστόσο με νεότερες πληροφορίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ίχνη τους έχουν χαθεί και όλες οι ενδείξεις είναι ότι μετέβηκαν στη Λευκωσία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger