Όπως είναι γνωστό, πέρα από την στρατιωτική της δύναμη, η Ρωσία διαθέτει και αποτελεσματικές διπλωματικές μεθόδους , με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, 
να θέτει ήδη τις βάσεις για το επόμενο μέρος του σχεδίου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β. Πούτιν έδωσε ρητή εντολή στον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στα Ενωμένα Έθνη, πρέσβη Βιτάλιν Τσουρκίν, να καταθέσει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι τόσο απλό όπως μπορεί αρχικά να φαίνεται, αφού πρόκειται να συνοδεύεται με την εξής σημείωση: εάν κάποιο μέλος του ΟΗΕ δεχθεί επίθεση από τρομοκράτες του ΙΚ και θρηνήσει θύματα, θα μπορεί να επικαλεστεί την ενεργοποίηση του άρθρου 51 του ΟΗΕ.

Το άρθρο 51 αφορά την αυτοάμυνα των κρατών μελών του ΟΗΕ και δίνει την δυνατότητα να διεξάγει επίθεση εναντίων των υπαίτιων της ενέργειας, που στην προκειμένη επίθεση θα αφορά όσους θεωρούνται μέλη ή σύμμαχοι των τζιχαντιστών.

Στην περίπτωση που το αναφερόμενο σχέδιο λάβει θετική ψήφο από τα μέλη του ΟΗΕ, η Τουρκία πρόκειται να βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού οι δηλώσεις στήριξης του Τούρκου αρχηγού της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, προς το ΙΚ, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσίας, πρόκειται να αποτελέσει την τέλεια αφορμή για μια υποψήφια ρωσική επέμβαση στο εσωτερικό της Τουρκίας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger