Καθώς αυξάνονται οι αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος λαμβάνει βοήθεια που ο παράνομος «δρόμος» της ξεκινά από την Τουρκία, ο διεθνολόγος Φίνιαν Κάνινγχαμ (Finian Cunningham) υποδεικνύει τη στρατηγικής σημασίας «τούρκικης πόλης του Μπάτμαν» (ναι… την αναφέρει έτσι) και υποστηρίζει πως αν ο Ερντογάν είναι άντρας θα έπρεπε να ετοιμάζει βαλίτσες – καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δηλώσει πως αν υπάρξουν τέτοια στοιχεία, τότε θα παραιτηθεί.

«Μπατμάν. Δεν πρόκειται για τον διάσημο φανταστικό ήρωα αλλά για την ομώνυμη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Σε αυτό το μέρος βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και διυλιστήρια της Τουρκίας και από εκεί περνά ο δρόμος του παράνομου εμπορίου πετρελαίου από τους τζιχαντιστές» δηλώνει ο Κάνινγχαμ καθώς μελετά τις αποκαλύψεις του Υπ. Άμυνας της Ρωσίας.

«Από τη Μπατμάν ξεκινά ένας αγωγός 500 χιλιομέτρων προς τη δύση και τις παραθαλάσσιες πόλεις Ντορτιόλ και Κεϊχάν που βρίσκονται στον κόλπο του Ισκεντερούν. Στις υποδομές που βρίσκονται εκεί υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 30 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου ετησίως και πρόκειται για κρατική Τουρκική εταιρεία».

«Θα έπρεπε να ετοιμάζει βαλίτσες»

Ο διεθνολόγος σημειώνει πως «αν ο Ερντογάν κρατά το λόγο του, κάτι το οποίο είναι αμφίβολο, τότε θα έπρεπε θα ετοιμάζει βαλίτσες» καθώς «η οικογενειακή του εμπλοκή στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου σε συνεργασία με τους τζιχαντιστές, κάνει την ανάγκη παραίτησης του αδιαμφισβήτητη».

Επιπλέον ο Κάνινγχαμ υποστηρίζει πως «ο Τούρκος Πρόεδρος θα έπρεπε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου και επειδή έχει παραβιάσει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο».

Ομοίως υποστηρίζει πως «η Τουρκία θα πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ καθώς πατρονάρει τους τρομοκράτες» και αναρωτιέται: «Πως μπορεί η Γαλλία να μένει στην ίδια συμμαχία με μια χώρα που χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος που ευθύνεται για το μακελειό στο Παρίσι προ τριών εβδομάδων μόλις;»

Ο αναλυτής υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο δίκτυο RT πως «ο κόσμος μπορεί να δει ξεκάθαρα πλέον ποιος θρέφει την τρομοκρατία στη Συρία και σε άλλες χώρες» και πως αυτό συμβαίνει με την ανοχή του ΝΑΤΟ κάτι που όπως λέει οδηγεί την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και τον γκανγκστερισμό.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger