Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, που όπως υποστηρίζει η Ρωσία, αποκαλύπτουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS.
«Δεν έχουν το δικαίωμα να συκοφαντούν την Τουρκία με ισχυρισμούς περί συνεργασίας με τo ISIS σχετικά με το πετρέλαιο», τόνισε από την Ντόχα του Κατάρ.

Παράλληλα, επανέλαβε πως αν οι κατηγορίες της Ρωσίας αποδειχθούν θα παραιτηθεί από τη θέση του. «Δεν έχουμε απολέσει τις αξίες μας τόσο, ώστε να αγοράζουμε πετρέλαιο από μια τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε ακόμα.

Αυτό που θα επιθυμούσε, όπως επεσήμανε, είναι να μην πληγούν περαιτέρω οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό

Την ίδια ώρα, δήλωσε πως ακόμα και όσοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚ θα πρέπει με τη σειρά τους να παραιτηθούν αν δε μπορούν να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία, τονίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα του.

«Είναι ξεκάθαρο από πού αγοράζει η Τουρκία πετρέλαιο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έπειτα από την ήδη τεταμένη κατάσταση με τη Ρωσία δε βοηθά κανέναν να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά».

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε ποια είναι τα κίνητρα πίσω από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, επισημαίνοντας πως η Μόσχα στηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και εξήγησε ότι ο τελευταίος είχε απολογηθεί και τον είχε διαβεβαιώσει πως δε θα ξανασυμβεί, αλλά όπως επισήμανε «τον παραβίασαν και πάλι».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger