Δεκατρία άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι ανήλικοι, συνελήφθησαν, ενώ άλλα 26 άτομα προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράσυ της Κυριακής στα Εξάρχεια, μετά από πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 12 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, του εμπρησμού, της έκρηξης, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της εξύβρισης, παραβάσεων σχετικές με εκρηκτικές ύλες και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» το βράδυ της Κυριακής, όταν αντιεξουσιαστές εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Σημειώνεται ακόμη, ότι το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση.

Οι 13 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

φωτογραφίας: sooc


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger