Ο δήμιος που αποκεφαλίζει τον άνδρα που παρουσιάζεται ως Ρώσος – Τσετσένος κατάσκοπος… σε βίντεο που ανάρτησε την Τετάρτη η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι Ρώσος που κατάγεται από την κεντρική Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

«Το πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι ο φονιάς αναγνωρίστηκε ως κάτοικος του Νογιάμπρσκ, ρωσικής εθνότητας», δήλωσε ο κ. Καντίροφ σε μήνυμα στο λογαριασμό του στο Instagram.

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Life News, πρόκειται για τον 28χρονο Ανατόλι Ζεμλιάνκα, ο οποίος αναζητείται από τη ρωσική αστυνομία.

Το Νογιάμπρσκ, πόλη που παράγει φυσικό αέριο και έχει πληθυσμό 100.000 κατοίκων, βρίσκεται στη χερσόνησο Γιαμάλ στη Δυτική Σιβηρία, σε απόσταση σχεδόν 2.250 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

Βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο το Ι.Κ. την Τετάρτη δείχνει νεαρό φυλακισμένο, με γενειάδα και πορτοκαλί φόρμα όπως αυτόν που το Ι.Κ. αναγκάζει τα θύματά του να φορούν, να ομολογεί ότι στρατολογήθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για να συλλέγει πληροφορίες για το Ι.Κ. και τα μέλη του στον Καύκασο.

Τζιχαντιστής του Ι.Κ. που μιλά επίσης στα ρωσικά απευθύνεται στις ρωσικές αρχές για να δηλώσει ότι οι δυνάμεις τους θα ηττηθούν και οι στρατιώτες τους θα σκοτωθούν. Το βίντεο τελειώνει με τον αποκεφαλισμό του κρατουμένου.

Ο κ. Καντίροφ είπε ότι το θύμα ονομαζόταν Μαγκομέντ Χασιόφ και ότι ήταν ένα ορφανό παιδί από τα Ουράλια υιοθετημένο από γυναίκα από την Τσετσενία.

Σύμφωνα με τον κ. Καντίροφ, ονομαζόταν Γεβγένι Γιουντίν πριν ασπαστεί το Ισλάμ και ζούσε εδώ και τρία χρόνια στην πόλη Μαϊκόπ του Βόρειου Καυκάσου. Η θετή του μητέρα δήλωσε στο Life News ότι ο Γεβγένι είχε κρατήσει αποστάσεις από τη θετή του οικογένεια, η οποία δεν γνώριζε ότι αυτός ήταν στη Συρία.

Ο κ. Καντίροφ διέψευσε ότι επρόκειτο για Ρώσο κατάσκοπο, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας επιχειρούν στη Συρία. «Ουδέποτε κρύψαμε πως υπάρχουν ομάδες που επιχειρούν στη Συρία για να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες που συνιστούν πραγματική απειλή κατά της Ρωσίας ή εγείρουν τέτοιες απειλές», έγραψε.


makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger