Συμμετοχή στον εντοπισμό και την κατάσχεση 13,5 τόνων κάνναβης, είχε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή(Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στην Μεσόγειο θάλασσα.

Ειδικότερα, και όπως ανακοινώθηκε σχετικά, το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τις Ισπανικές Αρχές και την Europol, συνέδραμε τις Ιταλικές Αρχές στον εντοπισμό τις πρωινές ώρες, στις 2 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή 10 ναυτικά μίλια από τις νοτιοανατολικές ακτές της νήσου Pantelleria Ιταλίας, του φορτηγού πλοίου M/V MUNZUR σημαίας Παναμά, στην κατάσχεση περισσότερων από 13,5 τόνους κάνναβης και στη σύλληψη των έντεκα μελών του πληρώματός του, Ουκρανικής και Γεωργιανής εθνικότητας.

Η συντονιστική δομή αυτής της διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Libeccio International», που συγκροτήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, πλαισιώθηκε από αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Ισπανίας και της Europol και από τον Ιούνιο του 2015, έχει αποφέρει την κατάσχεση συνολικά 60 τόνων κάνναβης και τη σύλληψη 46 ατόμων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger