Λόγω λογιστικού σκανδάλου


Η ιαπωνική Toshiba ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει σχεδόν 7.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων μετά το λογιστικό σκάνδαλο των 1,3 δισ. δολαρίων, σε μια αναδιάρθρωση που θα επικεντρώσει την εταιρία στους μικροεπεξεργαστές και την πυρηνική ενέργεια.

Η Toshiba είπε επίσης ότι θα πουλήσει το εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων στην Ινδονησία και εν τέλει οι περικοπές θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 10.000, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών που έχουν ήδη ανακοινωθεί καθώς και όσων επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης.

Λόγω του κόστους αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την πώληση της μονάδας τηλεοράσεων στην Ινδονησία, η Toshiba ανακοίνωσε ότι αναμένει καθαρές ζημίες περίπου 550 δισ. γεν (4,53 δισεκ. δολαρίων) για την ετήσια οικονομική χρήση που λήγει τον Μάρτιο.

Η εταιρία επιβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι είχε υπερεκτιμήσει τα κέρδη αρχής γενομένης με την οικονομική χρήση 2008/09 κατά 155 δισεκ. γεν. 

Η μετοχή της Toshiba έχει υποχωρήσει περίπου 40% από τότε που άρχισαν να γίνονται γνωστά τα λογιστικά της προβλήματα στις αρχές Απριλίου.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger