Τρεις τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν το Σάββατο στον ρωσικό Καύκασο έπειτα από ανταλλαγή πυρών με
αστυνομικές δυνάμεις σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ρωσίας. 

«Κατά τη διάρκεια ελέγχου της γύρω περιοχής, εντοπίστηκε ένα όχημα που ανήκε στους δράστες, μέσα στο οποίο βρέθηκε μια αυτοσχέδια βόμβα, καθώς και πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Όπως γράφει το Caucasian Knot, οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν ένα όχημα για έρευνα στη Δημοκρατία της Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια (Кабарди́но-Балка́рия), ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας. 


Οι επιβαίνοντες στο όχημα, σύμφωνα με το tribune.gr, απάντησαν στους αστυνομικούς ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Οι ύποπτοι σκοτώθηκαν όλοι από αστυνομικά πυρά. Μεταξύ των τριών νεκρών αναγνωρίστηκε από τη ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο Ναζίρ Τοκχόφ (Nazir Tokhov), γεννημένος το 1989. Ο Τοκχόφ είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και είχε συμμετάσχει και σε μάχες. 

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ρωσίας έχει πληροφορίες ότι ο Τοκχόφ διατάχθηκε από ηγέτες των τζιχαντιστών να επιστρέψει στην Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, όπου και συγκρότησε πυρήνα τοπικών τζιχαντιστών. Τα μέλη της ομάδας του είναι κάτοικοι της περιοχής και όλοι έχουν ποινικό μητρώο. Σχεδίαζε να ξεκινήσει τζιχαντιστικό αντάρτικο στον βόρειο Καύκασο, όπως μεταδίδει το Ria Novosti. 


Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger