H Μαρία, που ζήτησε να μην χρησιμοποιούν το επίθετό της, είχε θέα από το New Jersey της πολυκατοικίας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την στιγμή που είχαν χτυπηθεί οι δίδυμοι πύργοι. Λίγο μετά το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους. Άρπαξε τα  κιάλια της και παρακολούθησε την καταστροφή. Αλλά καθώς παρακολουθούσε την καταστροφή, κάτι άλλο έπεσε στην αντίληψή της.

Είδε τρεις νεαρούς άνδρες γονατιστούς  στην οροφή ενός λευκού βαν στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας της. Οι άνδρες έπαιρναν βίντεο ή φωτογραφίες από το χτύπημα στους πύργους.
 Αυτό όμως που την  εντυπωσίασε ήταν οι εκφράσεις από τα πρόσωπα των ανδρών.
 "Ήταν σαν να ήταν ευτυχισμένοι...  Αυτό ήταν το πολύ παράξενο...

 Βρήκε αυτή τη συμπεριφορά ύποπτη, έγραψε αμέσως  τον αριθμό της πινακίδας του φορτηγού και κάλεσε την αστυνομία.

Ο αριθμός της πινακίδας εντοπίστηκε σε ένα φορτηγό, που  ανήκει στην εταιρεία Urban Moving.

Γύρω στις 16:00 την ίδια μέρα, το φορτηγό  εντοπίστηκε σε έναν δρόμο  έξω από το Route 3, κοντά στο Giants Stadium. Στο φορτηγάκι επέβαιναν πέντε άνδρες, μεταξύ 22 και 27 ετών.

 Οι άνδρες βγήκαν από το βαν με την απειλή όπλου και τους περάστηκαν χειροπέδες από την αστυνομία.



Από την σύλληψη βρέθηκαν τα εξής: 

Ένας από τους επιβάτες είχε $ 4.700 σε μετρητά κρυμμένα στην κάλτσα του. Ένας άλλος από τους συλληφθέντες  μετέφερε δύο ξένα διαβατήρια.... Αλλά ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για τους αξιωματικούς ήρθε όταν οι πέντε άνδρες αυτοπροσδιορίζονταν ως πολίτες του Ισραήλ.

Όταν οι άνδρες μεταφέρθηκαν στη φυλακή, η υπόθεση μεταφέρθηκε σε άλλη υπηρεσία του FBI και, αφορούσε  το ποινικό τμήμα της  Αντικατασκοπίας του Προεδρείου, η οποία είναι υπεύθυνη για τις περιπτώσεις κατασκοπείας.

Το FBI έψαξε τα γραφεία της Urban Moving για αρκετές ώρες, αφαιρώντας  πολλές κούτες με έγγραφα  και δώδεκα σκληρούς δίσκους διαφορετικών υπολογιστών.

 Τρεις μήνες αργότερα, με φωτογραφικές μηχανές 2020, φωτογραφήθηκε το εσωτερικό της Urban Moving και,  φαινόταν σαν η επιχείρηση είχε κλείσει σε μια μεγάλη βιασύνη....

Ο ιδιοκτήτης μετακόμισε από το New Jersey  και το σπίτι του είχε μπει σε διαδικασία  προς πώληση, ενώ εκείνος  επέστρεψε με την οικογένειά του στο Ισραήλ.

Ο Steven Gordon, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των πέντε ισραηλινών κρατουμένων, αναγνώρισε ότι οι ενέργειες των πελατών του στις 11 Σεπτεμβρίου θα μπορούσαν εύκολα να έχουν προκαλέσει υποψίες.

Αλλά ο Gordon επέμενε ότι οι πελάτες του είχαν έρθει στην Αμερική για διακοπές και,  κατέληξαν να εργάζονται για μια εταιρεία.

Οι πέντε Ισραηλινοί είχαν τουριστικές βίζες και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα. Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή τους, ένας δικαστικός λειτουργός υπεύθυνος μετανάστευσης διέταξε να απελαθούν. 

Οι πέντε άνδρες τέθηκαν υπό κράτηση για περισσότερο από δύο μήνες. Κάποιοι από αυτούς είχαν τοποθετηθεί στην απομόνωση για 40 ημέρες.

Τελικά, η "Forward", μια σεβαστή εβραϊκή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο από τους πέντε άνδρες ήταν ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger