Βγαλμένα από το μέλλον θα είναι τα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα τα οποία σύντομα θα έχουν και ενεργειακά όπλα, όπως ακτίνες λέιζερ
.



Το Ερευνητικό Κέντρο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε τροχιά προσθήκης όπλου με ακτίνες λέιζερ στα μαχητικά αεροπλάνα της μέχρι το 2020. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανολόγος του Ερευνητικού Κέντρου, Κέλι Χάμετ, «βλέπουμε αυτήν την τεχνολογία να εξελίσσεται και να ωριμάζει σε σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί».
Σύμφωνα με το Χάμετ, το δυσκολότερο κομμάτι είναι να κάνουν τα όπλα λέιζερ μικρά, ακριβή στο στόχος τους και αρκετά ισχυρά. Οι δυνάμεις αντίστασης και οι δονήσεις που υφίστανται τα πολεμικά αεροσκάφη κάνουν το έργο των ερευνητών πολύ δύσκολο.

Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί ερευνητές εργάζονται σε μία τεχνολογία, παρόμοια με αυτή που υπήρχε στην τηλεοπτική σειρά φαντασίας «Star Trek»: σε μία ασπίδα λέιζερ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ερευνητών, δημιουργείται ένα πεδίο με το μορφή φούσκας γύρω από το μαχητικό, το οποίο καταστρέφει οτιδήποτε το πλησιάζει.

Laser-armed fighter jets by 2020, U.S. Air Force says

Thom Patterson

Δημοσίευση σχολίου

Blogger