Διαβάστε πώς παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και ποιοι κινούν τα νήματα

Για όσους ξέρουν πώς παίζεται στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι, καμία απολύτως εντύπωση δεν προξένησε το προχθεσινό αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ. Πρώτος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και δεύτερος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις γιορτές -σιγά και μην… χάσουμε τη γαλοπούλα!!!-, στις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα αναδειχθεί ο «νέος» αρχηγός της ΝΔ. Ο «νέος»… παλιός αρχηγός, αφού το αποτέλεσμα είναι (και ήταν από την αρχή…) προεξοφλημένο: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για αρχηγός της ΝΔ! Η εκλογή του Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ βολεύει τους πάντες. Βολεύει πρώτα απ’ όλους, τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Τσίπρας θα κάνει πραγματικό «πάρτι», με έναν ανύπαρκτο αντίπαλο στην αντιπολίτευση, όπως είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Πρόγευση» του τι θα ακολουθήσει πήραμε στις πρόωρες κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να «σαρώνει» την ελλιπέστατη ΝΔ, της οποίας η ηγεσία -και τότε, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη- δεν έπειθε. Βολεύει όμως και τα λεγόμενα «τζάκια» μέσα στη ΝΔ, ειδικά τους Κώστα Καραμανλή και Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί; Για έναν σημαντικό λόγο: γιατί σε 2-3 χρόνια, όταν πια ο «Βαγγέλας» θα έχει ξεφτίσει, δύο γόνοι των «οικογενειών» -ο Κώστας Καραμανλής, ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, και ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας- θα διεκδικήσουν οι ίδιοι την ηγεσία της παράταξης… Βέβαια, οι Καραμανλής και Ντόρα δεν μπορούν να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: θα υπάρχει άραγε τότε η παράταξη της ΝΔ; Θα είναι η ΝΔ ενωμένη ή θα έχει στο μεταξύ διασπαστεί, όπως όλα δείχνουν;

Ήδη η ΝΔ είναι πολύ συρρικνωμένη σε σχέση ακόμα και με το πρόσφατο παρελθόν: στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής ψήφισαν μόλις οι μισοί από όσους είχαν ψηφίσει στις αντίστοιχες του 2009, ενώ η ΝΔ μεταξύ 2004 και 2015 έχασε 2.000.000 ψηφοφόρους! Το μέλλον άδηλο για τη ΝΔ, αλλά οι «οικογένειες» ετοιμάζουν τους νεαρούς διαδόχους για τη μάχη που θα γίνει -αν γίνει…- ύστερα από 2-3 χρόνια… Δυστυχώς όμως για τη ΝΔ και τις «οικογένειές» της, το κόμμα έχει αποκοπεί εντελώς από την κοινωνία.

Οι ψηφοφόροι που το εγκατέλειψαν, δεν λένε με τίποτα να επιστρέψουν πίσω. Ένα μέρος τους απορρόφησε -προσωρινά, λόγω πολιτικής ανεπάρκειας- η Χρυσή Αυγή, ένα άλλο μικρότερο πήραν οι ΑΝΕΛ, αλλά ο κυριότερος όγκος των Νεοδημοκρατών παραμένει σήμερα ανέντακτος: στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία της διευρυμένης αποχής του 45% αποτελείτο από πρώην οπαδούς και ψηφοφόρους της ΝΔ… Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λοιπόν, είναι ο εκλεκτός των «οικογενειών» της ΝΔ, αλλά και του κομματικού της μηχανισμού, που έχει σαπίσει και βρίσκεται σε σαφή αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία.

Είναι όμως ο εκλεκτός και της… μασονίας, όπως μάθαμε από πολύ έγκυρη πηγή μας! Γιατί; Γιατί πολύ πρόσφατα σε σπίτι πρώην πρωθυπουργού έγινε «ειδική» μυστική σύσκεψη, όπου και πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας! Συγκεκριμένα -αναφέρει η πολύ έγκριτη πηγή μας- σε σύσκεψη που έγινε στο σπίτι του πρώην (υπηρεσιακού) πρωθυπουργού, στην οδό Πλάτωνος της Πολιτείας Αττικής, πάρθηκαν σημαντικότατες αποφάσεις. Σ’ αυτή τη σύσκεψη συμμετείχαν κορυφαίοι τέκτονες!!! Μεταξύ άλλων που αποφασίστηκαν, πάρθηκε η απόφαση για την εκλογή με κάθε κόστος του «Βαγγέλα» στην προεδρία της ΝΔ! Κάτι που, βεβαίως, σημαίνει ΠΑΡΑ πολλά… Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πάρα πολύ πιθανό να έγινε ακόμα και αλλοίωση του προχθεσινού αποτελέσματος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ!

Ακόμη και να έγινε επίτηδες «σαμποτάρισμα» της εκλογικής διαδικασίας στις 22 Νοεμβρίου, όταν οι εκλογές μπλοκαρίστηκαν «για τεχνικούς λόγους». Γιατί τότε ο Απόστολος Τζιτζικώστας φερόταν να έχει αρκετή δυναμική και να περνάει στον δεύτερο γύρο. Έκτοτε, η δυναμική του κόπηκε απότομα, ενώ ενισχύθηκε αφ’ ενός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αφ’ ετέρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Όλα αυτά όμως δείχνουν ένα πράγμα. Ότι η ΝΔ οδηγείται νομοτελειακά στη διάσπαση και στη διάλυση! Το ακόμα χειρότερο, οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση… Κι όλα αυτά παρά την προσπάθεια των «οικογενειών» και των… μασόνων να την διασώσουν πάση θυσία!

Και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου έκαναν τα πάντα για να επικρατήσει το «Ναι», αλλά οι Έλληνες είπαν «ΟΧΙ» με εντυπωσιακό κι εκκωφαντικό τρόπο! Όμως… Για όλους αυτούς που θέλουν να διασώσουν τη ΝΔ και τους παλαιοκομματικούς, καθώς και για την ίδια τη σάπια ΝΔ του Σαμαρά, του «Βαγγέλα» και του… Άδωνι, ισχύει -έστω κι αν δεν θέλουν να το δεχτούν- αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος για τους Τούρκους: «Έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους»!!!

                                                                                                                                  

Κάποιος που γνωρίζει…

Δημοσίευση σχολίου

Blogger