Εταιρεία από τον Καναδά πουλάει αέρα, από ένα χειμερινό θέρετρο, συσκευασμένο σε φιάλες και δηλώνει πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση από κινέζους καταναλωτές λόγω του νέφους στις πόλεις της Κίνας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, Vitality Air, οι πρώτες 500 φιάλες που συσκευάστηκαν με αέρα από τη πόλη Rocky Mountain του Banff, στάλθηκαν τον τελευταίο μήνα στη Κίνα και πουλήθηκαν σε λιγότερο από δύο βδομάδες.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη Κίνα, Harrison Wang, λέει πως η ζήτση είναι μεγάλη και ενόψει του επόμενου φορτίου, οι παραγγελίες φτάνουν  τις 1000 φιάλες. Ο αέρας πωλείται από 14 μέχρι 20 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος της φιάλης.
Η βόρεια Κίνα συχνά καλύπτεται από νέφος, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες του χειμώνα εξαιτίας της αυξημένης καύσης άνθρακα. Την περασμένη εβδομάδα το Πεκίνο σήμανε τον πρώτο κόκκινο συναγερμό, κλείνοντας σχολεία και περιορίζοντας την κίνηση στους δρόμους, λόγω της χαμηλής ποιότητας αέρα.
Ο Wallace Leung, καθηγητής στο Polytechnic University του Χονγκ Κονγκ, μιλάει στο CNN και λέει πως η αγορά συσκευασμένου αέρα δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της Κίνας. «Πρέπει να φιλτράρονται τα σωματίδια, αυτοί οι αόρατοι δολοφόνοι, από τον αέρα. Μία φιάλη με αέρα δεν θα βοηθούσε»
Ο συνιδρυτής της εταιρείας Vitality Air, Moses Lam δηλώνει: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι για πλάκα και συγχρόνως ριζοσπαστικό, γι’ αυτό αποφασίσαμε να δούμε αν μπορούμε να πουλήσουμε αέρα».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger