Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, με αγγλικούς υποτίτλους, είναι αποκαλυπτικό τόσο για τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν οι τζιχαντιστές όσο και για τους ρόλους Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας ως σύμμαχες δυνάμεις στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, που αιχμαλωτίστηκαν από τους Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ, στήθηκαν στην κάμερα και τα είπαν όλα.

Ο πρώτος τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο, ο Αχμέντ Μοχάμεντ, παραδέχεται ότι συμμετείχε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 στην πόλη των Κούρδων Γιαζίντι, στη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, όπου χιλιάδες άμαχοι σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές και χιλιάδες γυναίκες πιάστηκαν σκλάβες.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν συμμετείχε στις απαγωγές κοριτσιών από το Σιντζάρ απάντησε:

«Οι σεΐχηδες πήραν την απόφαση. Εμείς είμαστε απλοί στρατιώτες. Οι σεΐχηδες αποφάσισαν να αρπάξουμε τα κορίτσια».

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο Σαλέχ Αμπντουλάχ Φατάχ, ομολογεί ότι σκότωσε εννιά ανθρώπους. Σκότωσε και με πυροβόλο όπλο και με μαχαίρι.

«Τους σκότωσα γιατί ήταν εναντίον μας, γιατί μας πολεμούσαν», εξηγεί στον δημοσιογράφο που κάνει τη συνέντευξη.

Η κάμερα επιστρέφει στον πρώτο τζιχαντιστή, τον Αχμέντ Μοχάμεντ. Αυτός ομολογεί ότι έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και όλους τους έσφαξε με ένα σπαθί. 10 σκότωσε στο Ιράκ και 7 στη Συρία.

Κυνικά παραδέχεται στην κάμερα ότι έχει σκοτώσει από όλους. Κούρδους, Άραβες, χριστιανούς. Και τους σκότωσε επειδή ήταν άπιστοι.

«Αποκεφάλισα όποιον βρέθηκε στον δρόμο μου επειδή ήταν άπιστοι», λέει χαρακτηριστικά.

«Μη-μουσουλμάνοι, Εβραίοι, χριστιανοί, είναι όλοι άπιστοι. Λέμε “Αλλαχού Ακμπάρ” και τους παίρνουμε τα κεφάλια».

Εξήγησε ότι οι σεΐχηδες τους είπαν ότι η γη των Κούρδων είναι «γη απίστων», σε αντίθεση με τη γη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος η οποία είναι «ιερή γη».

Οι σεΐχηδες είπαν ακόμα ότι όσοι ζουν στη γη των Κούρδων είναι άπιστοι, δεν είναι μουσουλμάνοι. Αυτοί οι σεΐχηδες ο ένας ήταν Σαουδάραβας και ο άλλος Τυνήσιος.

Αναφερόμενος στις μάχες με τους Κούρδους, είπε ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος υπέστησαν μεγάλες απώλειες γιατί οι Κούρδοι πολέμησαν γενναία.

Ο Αχμέντ Μοχάμεντ μίλησε και για τα χάπια που τους έδιναν οι σεΐχηδες πριν τη μάχη. Πρόκειται για τα περιβόητα Captagon (διαβάστε εδώ).

«Ναι, μας έδωσαν, είναι χάπια ενάντια στον φόβο. Μας είπαν ότι “μπλοκάρουν το μυαλό”. Αλλά όταν βρίσκεσαι στη μάχη ξεχνάς τον φόβο».

Το Ισλαμικό Κράτος τους πλήρωνε για τις υπηρεσίες τους. Όχι μόνο με χρήματα αλλά και με υλικά αγαθά. «Με όπλα, με αυτοκίνητα, ό,τι ζητούσαμε».
Χρήματα από Τουρκία και Σαουδική Αραβία

– Από που έρχονταν τα χρήματα;

«Σαουδική Αραβία, Τουρκία… έχουμε άφθονη υποστήριξη»

– Και όπλα;

«Όλα έρχονται από το εξωτερικό. Υποστήριξη, όπλα, χρήματα, τα πάντα».

– Σου αρέσει η Σαουδική Αραβία;

«Ναι, γιατί να μην μας αρέσει;».

– Σου αρέσει και η Τουρκία;

«Ναι, μας αρέσει η Τουρκία, γιατί να μην μας αρέσει; Μας στέλνουν ό,τι χρειαζόμαστε, ακόμα και γιατρούς».
«Οι Τούρκοι πολεμάνε στο πλευρό μας»

Παρακάτω στη συνέντευξη ο Αχμέντ Μοχάμεντ θα πει:

«Οι Τούρκοι πολεμάνε μαζί μας. (…) Οι περισσότεροι είναι από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε και πολλούς νεαρούς Τούρκους στις γραμμές μας. (…) Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, πολεμάνε γενναία. Πολεμήσαμε δίπλα τους σε μάχες».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που πήρε Ισραηλινός δημοσιογράφος:


tribune.gr

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger