Ευπρόσδεκτη για τη Ρωσία είναι η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, σύμφωνα με την Βερονίκα Κρασινινίκοβα, γενική διευθύντρια του Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας και Πρωτοβουλιών για την Εξωτερική Πολιτική.

Με άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κρασινινίκοβα, δηλώνει ευθεύως ότι μετά τα μέτρα από την Ρωσία στον τομέα των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία, η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί.

«Ουσιαστικά, όλες αυτές οι δυνατότητες που χάνει η Τουρκία μπορεί να γίνουν δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Ρωσία. Αυτό, όπως γίνεται φανερό από τα στοιχεία, μπορεί να αφορά πριν από οτιδήποτε άλλο, τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα.

Εκτός αυτού, η μακρόχρονη θετική βάση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία μάς επιτρέπει να το δούμε πιο πλατιά. Πρότζεκτ στον τομέα των υποδομών, οδοποιίας , είτε αυτό έχει να κάνει με σιδηροδρόμους, με αγωγούς, είτε με λιμενικές υποδομές και ναυπηγικά έργα…

Η Ρωσία θα κάνει ευπρόσδεκτη την όποια διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα. Η επιτυχία μιας τέτοιας, γρήγορης και εντυπωσιακής διεύρυνσης, θα εξαρτηθεί από το πόσο η ελληνική ηγεσία θα μπορέσει να λειτουργήσει προς το συμφέρον της οικονομίας της χώρας και του λαού της», τονίζει η γενική διευθύντρια του Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας και Πρωτοβουλιών για την Εξωτερική Πολιτική.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger