Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν χθες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας όταν κάποιοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας εορταστικής συγκέντρωσης υπαλλήλων στο χειρότερο μακελειό που σημειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια.

Δύο δράστες της επίθεσης αυτής –ένας άνδρας και μια γυναίκα– που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα 4Χ4 σκοτώθηκαν στη συνέχεια από την αστυνομία σε ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε σε οδικό άξονα.

“Και οι δύο ήταν οπλισμένοι με ένα πυροβόλο όπλο και ένα περίστροφο”, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Τζάροντ Μπούργκουαν σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπόουντιτς, αξιωματούχος του FBI στο Λος Άντζελες, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και απέκλεισε την υπόθεση να επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια. “Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν το γνωρίζουμε”, δήλωσε σε δημοσιογράφους.



Εν τω μεταξύ, το όνομα και τη φωτογραφία ενός από τους δράστες έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Πρόκειται για τον Σαϊντ Φαρούκ, ο οποίος εργαζόταν στο κέντρο ως ειδικός για το περιβάλλον.




Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί μια ανάμειξή του στην επίθεση, σημείωσε ο ίδιος.




Οι δύο ύποπτοι που σκοτώθηκαν φαινόντουσαν, όπως πρόσθεσε, αποφασισμένοι, καθώς εκτός από τον οπλισμό τους ήταν ντυμένοι με στολές παραλλαγής. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν οι δράστες της σφαγής ήταν δύο ή τρεις.





makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger