Τον περασμένο μήνα η NASA ανακοίνωσε ότι δύο από τα διαστημικά τηλεσκόπια της έπιασαν μια τεράστια έκρηξη του "Xray" να εκπέμπουν προς τα έξω από ένα σούπερ "massive" μιας τεράστιας μαύρης τρύπας.

Αυτά τα "flairs"  φαίνεται να προκαλούνται από την έκρηξη ενός φορτισμένου σωματιδίου από τη μαύρη τρύπα, η οποία σύμφωνα με τη συμβατική πεποίθηση δεν αφήνει τίποτα έξω.

Τα τελευταία ευρήματα επιβεβαιώνουν την θεωρία του Ινδικού αστροφυσικού Abhas Mitra, που είχε υποθέσει ότι οι μαύρες τρύπες είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά καυτές μπάλες φωτιάς σαν τον Ήλιο μας. Ο Mitra ήταν νωρίτερα ο επικεφαλής της θεωρητικής αστροφυσικής σε ερευνητικό κέντρο στη Βομβάη και,  σήμερα επίκουρος καθηγητής στο  Εθνικό Ινστιτούτου Homi Bhabha.

Πέρυσι ακόμα φημισμένος Βρετανός φυσικός ο Stephen Hawking είχε διατυπώσει τη δική του θεωρία αντίστοιχα λέγοντας ότι οι μαύρες τρύπες με την πραγματική έννοια δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες μια μαύρη τρύπα σχηματίζεται όταν ένα αστέρι φθάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του.

Μια μαύρη τρύπα αν σχηματιστεί, μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται με την απορρόφηση μάζα από το περιβάλλον της.
 Μέσω της απορρόφηση άλλων αστεριών και τη συγχώνευσή της με άλλες μαύρες τρύπες, μέχρι και υπερμεγέθης μαύρες τρύπες εκατομμυρίων ηλιακών μαζών μπορούν να σχηματίσουν.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger