Πάνω από ένας στους δύο Γερμανούς τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με έμψυχο δυναμικό, ενώ μόλις ένας στους τρεις εκφράζει αντίθετη άποψη.

Την ίδια ώρα η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξετάζει σχέδια αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού κατά 5000 άτομα.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov, το 56% των Γερμανών άνω των 18 ετών τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων με προσωπικό, με το 30% να διατυπώνει αντίθετη άποψη.

Έπειτα από μια περίοδο συνεχούς συρρίκνωσης και ενόψει της νέας διεθνούς πραγματικότητας στα ζητήματα ασφάλειας, η πολιτική ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού του στρατού, στον οποίο σήμερα υπηρετούν 178.000 στρατιώτες, έναντι 185.000 στρατιωτών που υπηρετούσαν το 2010.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την άνοιξη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», μόνο το 2013 διαπιστώθηκαν ελλείψεις 1000-1500 στρατιωτών, κυρίως ειδικών σε τεχνικά θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις ανάγκες για τον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αποκαλύφθηκε ότι από τα 93 αεροσκάφη «Tornado» που διαθέτει η Γερμανία, μόλις τα 66 ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ, όπως επισημαίνει το περιοδικό, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και σε ό,τι αφορά τα μαχητικά «Eurofighter» και τα μεταγωγικά «Transall».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger